La Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB acull, des d’avui, l’exposició “16 científiques catalanes”, una mostra organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC). L’exposició “16 científiques catalanes” estarà oberta al públic des d’avui fins al 31 de març i es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant a universitats com a centres de recerca i empreses de Catalunya.

Fonts de l’ACCC consideren que el nombre d’investigadores ha anat augmentant en les últimes dècades, però aquesta major presència als laboratoris no sol reflectir-se en la percepció pública de la ciència. Aquesta exposició, que compta amb aquest bloc (http://16cientifiquescatalanes.blogspot.com) per a poder ampliar la informació, vol posar de manifest el papel fonamental de la dona en l’avenç de la ciència a la nostra societat.

Entre les investigadores que hi apareixen es compta amb científiques del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), com és el cas de Conxita Solans, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya; de la Universitat de Barcelona, com l’astrònoma Carme Jordi; de la Universitat Autònoma de Barcelona, com l’antropòloga Adriana Kaplan; de la Universitat de Girona, com la química computacional Sílvia Simon; de la UPC i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, com la bioenginyera Alícia Casals i de centres del CERCA com l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, amb l’arqueòloga Marta Prevosti.

Entre les investigadores de l’àmbit privat, hi trobem a la biòloga especialista en microbiologia cervesera, Marta Orivé, de l’empresa Mahou-San Miguel, i a la física Lourdes Vega, directora de MATGAS.

A més, el día 8 de març, coincidint amb el “Dia Internacional de la Dona”, Lourdes Vega, directora de MATGAS, oferirà la conferència “On és el secret de les dones cientifiques? El privilegi de fer el que t’agrada a la feina”, a les 12.00 a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències i Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona.