Representants d’ajuntaments, associacions empresarials i sindicals, centres de recerca, universitats, empreses i altres entitats van estar presents a la 1a sessió de treball sobre la B30, celebrada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el passat dimecres 23 de març. L’acte va servir per identificar les característiques del territori per tal de, en una segona fase, definir les estratègies que han de permetre assolir l’objectiu d’aquesta iniciativa: potenciar la zona industrial i tecnològica que comprèn l’eix de la B30, posicionant-la com una regió industrial innovadora de referència.

Representants d’ajuntaments, associacions empresarials i sindicals, centres de recerca, universitats, empreses i altres entitats van estar presents a la 1a sessió de treball sobre la B30, celebrada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el passat dimecres 23 de març.

L’acte va servir per identificar les característiques del territori per tal de, en una segona fase, definir les estratègies que han de permetre assolir l’objectiu d’aquesta iniciativa: potenciar la zona industrial i tecnològica que comprèn l’eix de la B30, posicionant-la com una regió industrial innovadora de referència.

 L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, i el regidor d’Ocupació i Urbanisme, Javier Montes, van assistir a la jornada, junt amb altres representants de l’Ajuntament. El teixit social i empresarial de la nostra ciutat també hi va estar present, així com representants de les tres associacions empresarials de Cerdanyola.

La benvinguda de la sessió va ser a càrrec de la rectora de la UAB, Ana Ripoll, que va voler destacar les “possibilitats extraordinàries de desenvolupament econòmic” d’aquesta part del territori per esdevenir en un “ecosistema del coneixement”, en què han de jugar un paper essencial entitats com la UAB i el Sincrotró, entre d’altres.

Per altra banda, l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va ser el responsable de presentar la B30 a les 123 persones reunides a la Sala d’actes de la universitat, amb un missatge clar: “Volem sumar tot el que tenim al servei del país”. Bustos va assenyalar que “aquesta iniciativa neix amb la voluntat de situar el que és el motor econòmic més important de la regió metropolitana en el mapa nacional i internacional” i per a aconseguir això, va dir, cal “sumar tota la intel·ligència de què disposem a l’entorn d’aquest eix”.

Les ponències van abordar les tres vessants fonamentals de la iniciativa: territori, economia i coneixement. Josep M. Carrera, Coordinador del Pla Territorial Metropolità de Barcelona, va parlar sobre El territori B30; Joan Trullén, Director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, ho va fer sobre L’estructura econòmica de la B30 i, per últim, Jordi Marquet, Director General del Parc de Recerca de la UAB, va centrar-se en el tema Coneixement i Territori. El rol de la Universitat i de les Grans Infraestructures Científiques en el desenvolupament territorial. Cooperació municipal

La B30 és una iniciativa impulsada per 20 municipis ubicats en el pas d’aquest tram de via, que agrupa una població 768.123 habitants i una ocupació total de 304.922 persones. L’objectiu és promoure el desenvolupament i la innovació tecnològica i industrial d’aquest territori, atenent les seves potencialitats, mitjançant una estratègia de col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs. Pots trobar més informació a http://www.b30i.cat/.

Data d’elaboració: 31/03/2011.