Les joves seleccionades treballen als Estats Units becades per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Dues joves investigadores catalanes participaran entre el 26 de juny i l’1 de juliol a la 61a Trobada de Premis Nobel i joves talents científics de Lindau (Alemanya). Les seleccionades són Olga Ordeig, investigadora al Tissue Models Laboratory del New Jersey Institute of Technology, i Judit Marsillach, del Departament de Medicina i Genòmica de la Universitat de Washington. Totes dues participaran a proposta de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), entitat adscrita a la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement.

A la Trobada de Lindau (www.lindau-nobel.org) hi participaran 26 Premis Nobel i 570 joves investigadors de 80 països. Enguany, la trobada girarà a l’entorn de la medicina i la fisiologia. L’objectiu del fòrum és posar en contacte a les principals personalitats del món científic amb joves investigadors.

La d’enguany és la cinquena edició consecutiva en què els organitzadors de la trobada de Lindau han seleccionat els candidats seleccionats i proposats per l’AGAUR. Tots ells són joves investigadors becats a través del programa Beatriu de Pinós de la Secretaria d’Universitats i Recerca. L’any passat es van concedir 90 ajuts i es van destinar 8,5 milions d’euros.

Les beques Beatriu de Pinós ofereixen als joves investigadors un contracte de dos anys en una universitat o centre de recerca internacional i un tercer en una universitat catalana. Per tal de reforçar el seu potencial d’atracció de talent científic estranger, a les beques i ajuts Beatriu de Pinós pot accedir qualsevol persona que hagi realitzat el doctorat a Catalunya, sense cap altra restricció.

Data d’elaboració: 20/06/2011
Font i fotografia: noticia Gencat, 17/06/2011