200 científics , investigadors , societats mèdiques , associacions de pacients , experts i inversors es reuniran a la ” I Jornada sobre Vies Alternatives de Finançament de la Ciència ” per estudiar noves alternatives a l’actual crisi.
La jornada ha estat organitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona ( UAB ) , l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ( Barcelona ) i l’Institut per a la Promoció de la Ciència i la Investigació ( IPCI ) .
Es realitzarà el proper 6 de febrer al Parc Tecnològic del Vallès ( PTV ) i també col · laboren , entre d’altres , el Consell Superior d’Investigacions Científiques ( CSIC ) , la Generalitat de Catalunya , la Confederació de Societats Científiques d’Espanya ( COSCE ) , la Federació d’Associacions Científic Mèdiques Espanyoles ( FACME ) i la Federació Espanyola de Malalties Rares ( FEDER ) .
200 científics , investigadors , societats mèdiques , associacions de pacients , experts en finançament i inversors de la Ciència i la Investigació es reuniran el pròxim 6 de febrer a Cerdanyola del Vallès ( Barcelona ) a la “I Jornada de Finançament de la Ciència i Innovació Social ( FCIS ) “i que té com a lema ” Vies complementàries de finançament de la Ciència ” . El congrés serà inaugurat pel director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya , Josep Maria Martorell Rodon , el director del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona , Buenaventura Guamis , i l’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès , Carme Carmona .
“Ara estem veient com joves investigadors , després de formar- extraordinàriament amb importants recursos que aporta la Societat , marxen a desenvolupar el seu talent en altres països , empobrint el nostre futur investigador . Cal fer alguna cosa i no podem romandre passius davant aquest fet” , assenyala el Dr Pere Gascón , cap del Servei d’Oncologia de l’ Hospital Clínic i president del Comitè Organitzador de la Jornada FCIS .
La Jornada FCIS es realitzarà a l’auditori del Parc Tecnològic del Vallès ( PTV ) i està organitzada per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona ( UAB ) i l’Institut per a la Promoció de la Ciència i la Investigació ( IPCI ) i participen importants associacions i societats mèdiques com , entre altres , el Consell Superior d’Investigacions Científiques ( CSIC ) , l’Associació Catalana de Comunicació Científica ( ACCC ) , Associació Espanyola de Fundraising , el Sincrotró Alba , Catalonia Innovation Triangle ( CiT ) , Cerdanyola Empresarial , Científics Emprenedors , la Confederació de Soci edats Científiques d’Espanya ( COSCE ) , la Xarxa Catalana de Business Angels ( BANC ) , la Federació d’Associacions Científic Mèdiques Espanyoles ( FACME ) , la Federació Espanyola de Malalties Rares ( FEDER ) , Funds for Research ( F4R ) i la Universitat Abat Oliba CEU .
En total s’han programat 15 ponències distribuïdes en les sessions : “Fórmules complementàries per finançar la Investigació. Experiències d’èxit ” , ” El nou paper de les Societats Mèdiques i les Associacions de Pacients en el Finançament de la Ciència ” , ” El projecte Horitzó 2020 , una oportunitat per a la Ciència espanyola ” i ” El finançament privat en nous projectes ” .
La presidenta del Comitè Organitzador , Carme Carmona , que també és l’actual presidenta del Catalonia Innovation Triangle ( CiT ) , assenyala que “la crisi econòmica sense dubte ha estat un factor determinant en la difícil situació de la Ciència , però també altres factors com les estructures de la Recerca i la formació científica al nostre país , la fugida de talent , la col · laboració entre les universitats i els centres tecnològics i de transferència de coneixement amb les empreses o la formació empresarial i d’emprenedoria dels nostres científics ; han contribuït que en aquest moment estiguem en una situació molt crítica . Pensem que en aquest context és necessari conèixer vies complementàries de finançament de l’I + D + I , experiències d’èxit de projectes , tant nacionals com internacionals , i col · laborar en la difusió de noves formes col · laboratives per finançar aquests projectes tan necessaris per al nostre benestar i esdevenir ” .
+ informació : www.jornadafcis.com