17 tècnics del Sincrotró, de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, de la Mútua de Terrassa i de l’Associació Àmbit B30, entre d’altres, van assistir a la jornada, que es va fer el divendres 20 de gener. La trobada va ser organitzada per l’AAB30 i Alba amb la idea de contribuir en la transferència de coneixement entre els centres de recerca i els sectors més propers a la sanitat.

L’objectiu de la trobada va ser parlar de la nanotecnologia aplicada a la salut per analitzar, detectar i preveure malalties, com per exemple el càncer, i que través també de la nanotecnologia els tractaments mèdics siguin menys traumàtics per al pacient. I així ho van fer els ponents Víctor Puntes, José Antonio Garrido, Josep Nogués i Fernando Novio, tots quatre de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, i Sílvia Gil, d’I3PT-UAB-Alba.

A la jornada hi van assistir 17 tècnics del Sincrotró Alba, de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, de la Mútua de Terrassa, de l’ICN2, de Ferrer Farma, del Consorci Sanitari de Terrassa, de l’Ajuntament de Sabadell i de l’Associació Àmbit B30.

Al final de la jornada se’ls va preguntar si estarien interessats en fer més trobades d’aquest estil i quins temes els agradaria posar damunt la taula. La resposta va ser afirmativa i algunes de les qüestions que s’haurien de tractar, segons els participants, són: aplicacions del Sincrotró Alba a la biomedicina, biotecnologia, energies renovables, aplicacions de nanopartícules en cosmètica, filtres solars, prevenció…

En acabar les ponències, els assistents van fer una visita a les instal·lacions del Sincrotró Alba, l’accelerador de partícules ubicat a Cerdanyola del Vallès. 

Font:  http://www.cerdanyola.cat/actualitat/2a-trobada-de-nanotecnologia-aplicada-la-salut-al-sincrotro-alba-de-cerdanyola-del-valles