Recentment s’han celebrat dos panels de debat amb 30 empreses de la comarca per valorar els aspectes més competitius del Vallès Occidental i àmbit d’influència pel manteniment i localització d’activitat econòmica en el marc de regió metropolitana.

Recentment s’han celebrat dos panels de debat amb 30 empreses de la comarca per valorar els aspectes més competitius del Vallès Occidental i àmbit d’influència pel manteniment i localització d’activitat econòmica en el marc de regió metropolitana. L’acció la va organitzar el Consorci per l’Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès Occidental (Copevo) amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Sabadell i la Cambra de Comerç de Terrassa.

La primera sessió es va realitzar a Sabadell i va comptar amb la presentació de Montserrat Capdavila, vicepresidenta delegada de Copevo i tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Sabadell. La ponència inicial la va realitzar Leo Torrecilla, President de la Federació d’Associacions de Joves Empresaris i Emprenedors de Catalunya (FAJECC). Torrecilla, entre altres aspectes, va manifestar la necessitar de canviar l’actitud empresarial i de ser més oberts davant la situació actual. Especialment per potenciar fusions entre empreses petites, per sumar massa crítica en els processos d’innovació i exportació, i facilitar així la consolidació i generació de nova activitat i productes.

La segona trobada es va realitzar a Terrassa i va comptar amb la ponència inicial de Josep Morell, president de la UPIC (Unió de Polígons Industrials de Catalunya). Morell va destacar com un dels reptes empresarials el canvi de país competidor dels actuals productes que ofereixen les empreses, passant de la Xina a països com Estats Units. Per part de l’Ajuntament de Terrassa hi va assistir el director de l’Àrea de Promoció Econòmica i Innovació, Josep Manuel Rodríguez.

En el transcurs del dos debats realitzats després de les ponències es van abordar diferents aspectes claus pel futur del territori i de les empreses, com: el sòl i sostre industrial disponible actualment, les característiques del teixit empresarial vallesà, les infraestructures de mobilitat, els recursos i centres d’innovació o la vinculació amb la marca Barcelona per a la localització d’activitat econòmica.

Aquestes dues sessions de debat formen part d’un treball més ampli en el qual també s’han realitzat 100 enquestes qualitatives a diferents empreses de la comarca. Amb total aquesta informació s’elaborarà un document de conclusions que detallarà els resultats del procés de participació de les empreses i identificarà els factors de competitivitat territorial pel manteniment i localització d’activitat econòmica al territori.

Font: http://www.copevo.cat/copevoc/noticies/detall.php?apartat=&noticia=271