L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès és el tercer PAIT més actiu de Catalunya en la tramitació d’Autònoms

El Punt d’Assessorament i d’Inici a la Tramitació de l’Ajuntament se situa entre els vint primers en tramitació de Societats Limitades dels 144 que operen a Catalunya

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès es consolida com el tercer punt PAIT més actiu de tota Catalunya en la constitució d’empreses unipersonals darrera de Barcelona Activa i l’ Oficina de Gestió Empresarial de la Generalitat de Catalunya. Aquest punt PAIT, gestionat pel personal tècnic del Servei Municipal d’Ocupació, Empresa i Promoció Econòmica, se situa també entre els 20 primers en tramitació de Societats de Responsabilitat Limitada dels 144 PAITS que existeixen a Catalunya.

Des de que es va posar en marxa, a finals d’octubre de 2010, i fins avui, s’han constituït telemàticament 54 empreses, aconseguint una mitjana de dues constitucions al mes. Destaca la dada que durant la setmana del 26/11/2012 al 2/12/2012 el PAIT de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha estat entre els PAITS que més han tramitat de tota España.

Informació sobre el PAIT

El PAIT ( Punt d’Assessorament i d’Inici a la Tramitació ) permet realitzar els tràmits de constitució i la posada en marxa de la Societat de Responsabilitat Limitada, la Societat Limitada de Nova Empresa i Autònom per mitjans telemàtics. Aquest tipus de tramitació té com a principals avantatges evitar desplaçaments als/les emprenedors/es i sobretot un important estalvi de cost i de temps. La mitjana de temps per les Societats de Responsabilitat Limitada un cop es fa la signatura a la notaria és de 4 dies i en el cas dels autònoms la constitució es realitza en un màxim de dues hores durant el mateix dia.

En tota Espanya existeixen 1.226 PAITS distribuïts per quinze comunitats autònomes. A Catalunya operen 144 PAITS dels 1226 que hi ha arreu de tot l’Estat Espanyol. Pel que fa a la nostra comarca l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès és l’únic ajuntament del Vallès Occidental que tramita Societats limitades i autònoms telemàticament . Aquest fet s’emmarca dins la seva política d’agilitzar i disminuir les barreres a la generació de l’activitat econòmica i del foment de l’Administració electrònica.

Les persones que vulguin iniciar un negoci, poden dirigir-se al del Servei Municipal d’Ocupació, Empresa i Promoció Econòmica (Avinguda de Roma, s/n) on podran beneficiar-se d’assessorament sobre la viabilitat del seu projecte empresarial, com iniciar el seu negoci, subvencions i finançament preferent, formació en gestió empresarial, suport tècnic en la consolidació de la nova empresa i properament viver d’empreses i espai coworking.