Tercera edició d’aquest fons per a emprenedors de la Fundació Repsol que s’adreça a premiar i donar suport al desenvolupament de les millors idees, projectes i empreses en procés de gestació en el camp de l’eficiència energètica. La convocatòria està oberta a propostes procedents d’arreu del món.

El Fons seleccionarà, entre les propostes empresarials presentades , al voltant de cinc projectes per participar en un procés d’incubació empresarial . Addicionalment, el Fons seleccionarà voltant de cinc propostes de projecte en etapa embrionària per a un procés de maduració tècnic -empresarial .

Incubació

El procés d’incubació busca assegurar el millor desenvolupament dels projectes empresarials seleccionats , mitjançant la interacció entre el Fons i els emprenedors . Tindrà una durada màxima de 24 mesos , depenent de les necessitats particulars de cada projecte empresarial .

Les propostes hauran de focalitzar-se en àrees d’aplicació de l’eficiència energètica , en particular les següents :

– Desenvolupament de nous processos , tecnologies , serveis , productes i materials i dirigits al foment de l’eficiència energètica al llarg de tota la cadena : recerca , producció , distribució , subministrament i ús de l’energia .

– Desenvolupament de tecnologia innovadores d’emmagatzematge i gestió de xarxes de transport / distribució d’energia que donin lloc a un menor consum energètic .

– Aplicació de les tecnologies de la informació dirigides al foment de l’estalvi de consum i la millor de l’eficiència energètica .

– Implantació de mesures innovadores d’eficiència energètica amb especial impacte social .

– Processos innovadors en el camp de la bioenergia , en particular , : Producció i conversió d’energia a partir de biomassa; bioconversiones i biotransformacions ; recuperació a partir de residus orgànics .

El termini per presentar projectes acaba el 15 de novembre i pots obtenir més informació i inscriure’t en aquest enllaç .

Fons: web emprendedores