Des del Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès s’està portant a terme per sisè any consecutiu, el Programa de Foment de Cultura Emprenedora per a joves estudiants de secundària. Aquest programa té com a finalitat dinamitzar el potencial emprenedor dels joves per a impulsar la creació d’empresa en el municipi a mig i llarg termini, estimulant l’aplicació de la creativitat i la innovació com a factors claus per crear empreses viables.

El programa s’adreça als alumnes de 3è i 4t de la ESO , de 1r de Batxillerat  d’Economia i Cicle Formatiu. Els IES que hi participen en l’edició d’enguany són : l’IES Banús, IES Forat del Vent, IES Jaume Mimó, IES Gorgs i el Col•legi Montserrat.

A tots estudiants que hi participen se’ls imparteix  tallers de creativitat i seminaris de viabilitat empresarial on entre d’altres aspectes se’ls hi ensenya: com generar noves idees de negoci aplicant tècniques de creativitat, què és la innovació i quins són els punts principals d’anàlisi de viabilitat de la idea de negoci.

Amb aquesta informació i els materials que reben per part de l’Ajuntament , els alumnes realitzaran un treball on desenvolupen una idea innovadora de negoci per a presentar-lo al concurs de Millors Idees Empresarials Innovadores Can Serraparera, organitzat pel Servei Municipal d’Ocupació, Empresa i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.