La biotecnològica catalana signa un acord amb INSPHARMA per a la distribució d’AB-LIFE en el sud-est d’Europa. AB-LIFE és un probiòtic capaç de reduir entre un 14% i un 18% els nivells de colesterol total i té aplicacions farmacèutiques i alimentàries. Amb aquest acord, el producte es comercialitzarà a Eslovènia, Croàcia, Bòsnia-Herzegovina, Sèrbia, Montenegro, Macedònia i Albània.

La biotecnològica catalana AB-BIOTICS, que cotitza al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), ha arribat a un acord amb l’empresa eslovena INSPHARMA per a la distribució del seu probiòtic AB-LIFE en el sud-est d’Europa, concretament en els mercats d’Eslovènia, Croàcia, Bòsnia-Herzegovina, Sèrbia, Montenegro, Macedònia i Albània. Es tracta del primer contracte de llicència internacional per a AB-BIOTICS, que inicia així el seu procés d’internacionalització després de l’ampliació de capital tancada el passat 29 de desembre al MAB.

“Aquest acord confirma l’aposta d?AB-BIOTICS per convertir-se en un referent biotecnològic internacional -destaquen Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert, cofundadors i consellers delegats d’AB-BIOTICS-. El probiòtic AB-LIFE ha generat gran interès entre farmacèutiques i alimentàries d’arreu del món i esperem signar aviat nous acords de llicència per a altres mercats”.

L’acord amb INSPHARMA constitueix el segon contracte de llicència per al probiòtic AB-LIFE, després que el passat mes d’octubre l’empresa atorgués a LACER FARMA la distribució farmacèutica d’aquest producte a Espanya i Andorra, on començarà a comercialitzar-se en les properes setmanes sota el nom comercial  Primacol con lactobacillus AB-LIFE. AB-BIOTICS es reserva per a sí mateixa o potencials tercers els drets de comercialització d’aquest probiòtic en el sector alimentari, ones pot afegir a productes sense tractament tèrmic com derivats de la llet o, mitjançant tècniques d’encapsulació, a begudes i sucs.

Font:notíca PRUAB 23/01/2012

Fotografia: Sparktography CC,2.0(by-nc-sa)