AB Therapeutics aconsegueix 300.000 euros de capital de risc per a un fàrmac contra el càncer
El grup prepara la ‘due dilligence’ per signar el contracte, que cobrirà la major part de l’ampliació de capital que han obert

AB Therapeutics ja gairebé té capital suficient per realitzar la investigació per desenvolupar un nou fàrmac contra el càncer de pàncrees i el de pulmó. La companyia biofarmacèutica prepara una due dilligence per presentar “a un fons de capital de risc amb el qual les posicions estan molt avançades”, explica el conseller delegat del grup, Carles Domènech, a Economia Digital. De fet, el consell d’administració del vehicle inversor ja ha donat llum verda a l’operació.

No vol fer públic el seu nom fins que l’acord estigui signat, però la seva aportació serà d’uns 300.000 euros. Al costat dels 200.000 que han reunit entre l’equip de fundadors i els directius d’AB Therapeutics, el grup té fons quasi suficients”per realitzar correctament la investigació”, en paraules de Domènech. Això sí, esperen sumar a inversors detallistes per contar amb més marge de maniobra.

Presentació

La cúpula de la biofarmacèutica esperava captar 750.000 euros amb l’ampliació de capital. “Però ara no és necessària completar-la”, afegeix el directiu. Una previsió que, des de la cúpula d’AB Therapeutics, asseguren que és “raonable”.

Sobretot per l’interès que va suscitar la presentació del passat dimarts a la Borsa de Barcelona de la investigació, en la què van assistir-hi unes 70 persones.

Canvi de nom

Quan aconsegueixin el capital necessari, donaran un altre gran pas: canviar el nom de la companyia. AB Therapeutics va néixer inicialment com una línia d’investigació més del grup AB Biotics, la primera biofarmacèutica amb seu a Catalunya que cotitza en el Mecat Alternatiu Borsari (MAB). Però amb la dimensió que ha adquirit l’únic projecte que tenen en marxa, el del fàrmac contra el càncer, volen marcar distàncies amb la seva empresa mare amb un nom “que no permeti confusions”, comenta Domènech.

Fins ara, el 90% de les accions d’AB Therapeutics estaven en mans d’AB Biotics. El desembre del 2011 van segregar els títols dels dos grups per donar més oportunitat al primer, ja que el capital de risc no pot invertir en empreses cotitzades. En aquest moment, el 70% dels accionistes d’AB Biotics van decidir quedar-se amb els títols que oferia AB Therapeutics. Ambdues companyies tenen la seu al Parc Tecnològic del Vallès (Barcelona).

 

Font i fotografia: notícia de www.economiadigital.es 01/04/2012