L’Ajuntament de Cerdanyola i el Parc Tecnològic del Vallès han organitzat avui una jornada de difusió de la tercera edició del programa de suport a empreses amb alt potencial de creixement Accelera el creixement, de la Diputació de Barcelona i PIMEC.

El programa de suport a empreses amb alt potencial de creixement contempla seleccionar 50 pimes de la demarcació de Barcelona que tindran l’oportunitat d’accedir a més de 60 hores d’assessorament d’experts en temes com estratègia empresarial, finançament, innovació, internacionalització, entre altres, per tal d’abordar els seus reptes i projectes de creixement amb majors garanties.

La representant de la Diputació de Barcelona, Núria Añon, explicava que el programa Accelera el creixement s’adreça a mitjanes i petites empreses de més de tres treballadors, amb una trajectòria empresarial superior als quatre anys, amb voluntat d’invertir en creixement i tenir vocació internacional. Les empreses que volen accedir al programa tenen una entrevista per poder avaluar el seu potencial de creixement i decidir si finalment són admeses.

El programa té una durada d’un any i es desenvolupa en tres fases. Una primera fase de dos mesos per identificar les empreses candidates i analitzar cada candidatura per fer-ne la selecció de les 50 empreses escollides. Una segona fase de quatre mesos amb sessions col·lectives i individuals per reflexionar sobre els factors claus d’èxit de cada empresa i elaborar un pla de creixement. I una tercera fase de quatre mesos amb sessions de bones pràctiques amb altres empreses i l’acompanyament individualitzat per experts per donar suport al pla de creixement. La representant de PIMEC, Annabel Cuatrecases, explica que una vegada acabat el programa es fa un seguiment per comprovar que s’assoleixen uns resultats mínims, com augmentar un 10% la plantilla i augmentar un 5% la facturació.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cerdanyola, Francisco Ortiz, ha dit que “actualment el gran problema polític continua sent l’atur i per això és tant important que les empreses puguin créixer”. Ortiz recorda que l’any passat dues empreses de la ciutat, EBE Group i IAR Vision Systems, van estar seleccionades per al programa Accelera el creixement amb molt bons resultats.

El president del Parc Tecnològic del Vallès, Francesc Martos, ha volgut destacar la importància d’una relació fluïda i cercant complicitats entre món empresarial i administració pública “per revertir en beneficis socials per la comunitat”. En aquesta línia inclou el programa Accelera el creixement, “una eina per donar suport i assessorament a la gent amb idees”. Martos també ha volgut remarcar que “el fracàs mai ha de ser contemplat com quelcom negatiu, sinó com una experiència més i la prova de la voluntat de fer coses”. El vice-president de PIMEC Vallès Occidental, Jaume Maranges, ha incidit igualment en la necessitat de generar espais de col·laboració entre sector privat i sector públic, posant com a exemples el programa Accelera o el recentment signat pacte per la Reindustrialització del Vallès.

El termini per presentar les sol·licituds per al programa Accelera el creixement és el 22 juny. Durant els mesos de juny i juliol es concerten les entrevistes amb les empreses, al voltant del centenar en les dues primeres edicions, el 31 juliol es publica la llista amb les 50 empreses seleccionades, que hauran de pagar una quota de 500 euros, el 10% del cost total del programa.