El passat dijous, en el marc de la segona edició de la FCIS -Jornada de Finançament de la Ciència i la Innovació Social–, en el Parc Tecnològic del Vallès, es va donar a conèixer l’acord de col·laboració entre la Fundació Puigvert, entitat de referència en urologia, nefrologia i andrologia, d’àmbit internacional, i MGA companyia de referència al mercat nacional i internacional del joc i oci, assentada sobre valors com la innovació, la qualitat i el desenvolupament de solucions tecnològiques, a través de la seva filial 46 TSM.

L’objectiu de la col·laboració és la creació d’una eina tecnològica per a la prevenció i seguiment dels malalts amb risc o amb diagnòstic de malaltia renal crònica amb la finalitat de retardar l’evolució de la malaltia. La intencionalitat és que sigui una eina aplicable a diferents escenaris, tant de patologia com d’implantació, contemplant els diferents nivells assistencials. Segons Esther Franquet, directora del Departament d’Infermeria de la Fundació Puigvert, “es tracta d’una eina centrada en el pacient i els seus cuidadors principals que planteja una estratègia proactiva per fomentar la confiança i la motivació dels pacients. S’introdueixen conceptes de gamificació tractats amb la deguda sensibilitat i tenint sempre en compte a qui van dirigits. A més, és aplicable tant a l’entorn d’atenció primària com en qualsevol entorn hospitalari, amb l’objectiu de prevenir i retardar l’evolució de l’ERC i ofereix un espai de comunicació interprofessional i internivells així com un espai de comunicació entre el pacient i el professional de la salut. Tot això marca una diferència en comparació de les plataformes virtuals de seguiment del pacient actualment actives, molt enfocades únicament al monitoratge dels pacients”.

José Antonio Giacomelli, director de la Divisió de Noves Tecnologies de MGA, va explicar com el nou programari donarà cobertura als objectius científics de recerca de la Fundació Puigvert. “El nostre repte és oferir a la Fundació Puigvert una plataforma que permeti aconseguir els objectius mèdics i de salut que ens han plantejat. L’interessant d’aquesta eina és que el pacient podrà veure la seva evolució en temps real i disposarà de mecanismes d’automotivació basats en la gamificació. El projecte contempla un sistema de comunicació entre el pacient i el professional de salut per aconseguir una supervisió constant de l’evolució de la malaltia.” Sobre la Fundació Puigvert Constituïda al 1961, la Fundació Puigvert és una entitat sense ànim de lucre que proporciona assistència integral, efectiva i humana en Urologia, Nefrologia i Andrologia, promocionant el desenvolupament i coneixement científic d’aquestes especialitats amb activitats de docència, formació, recerca, divulgació i educació per a la salut.

Sobre 46 to Shinjuku Medialab (46 TSM) de MGA a la seva seu central al Parc Tecnològic del Vallès, el motivat i ampli equip humà de 46TSM dissenya, planifica i projecta serveis i productes concebuts per atendre les necessitats dels seus clients. Apostant per les noves tecnologies com a mètode per a la cerca de noves oportunitats de negoci, MGA va crear 46TSM, la seva filial tecnològica, al 2001. L’equip de videojocs ha realitzat treballs per la WII de Nintendo i per smartphones. Des de fa tres anys ens hem especialitzat en jocs per Facebook tenint actualment més d’1.000.000 usuaris registrats a tot el món en les plataformes BingoBombo i TodoSlots amb jocs basats en el bingo i en les màquines de slot.

Font: web de PTV