El passat dimecres 6 de juny es va presentar l’Associació de Directives, Empresàries i Professionals (ADE Vallès) al Parc Tecnològic del Vallès (PTV).

Visibilitzar les dones directives, empresàries i professionals i consolidar el talent femení a les empreses dels Vallesos és la finalitat principal d’aquesta nova iniciativa. 

ADE Vallès neix com a resultat d’un any de treball d’un grup de dones que, després d’una primera reunió entre institucions i dones directives del Vallès Occidental, van veure la necessitat d’impulsar una associació centrada en promoure i consolidar el talent femení a les empreses del Vallès Occidental i Oriental.

Fundada per una desena de dones que desenvolupen la seva activitat professional en aquestes dues comarques, ADE Vallès “es constitueix amb la vocació d’aglutinar totes aquelles dones directives, empresàries i professionals que comparteixin els valors de l’associació i la nostra manera de fer” , paraules de la presidenta de l’entitat, la directiva Montserrat Vilamitjana Tubau. 

La presidenta va explicar que són molts els motius que els han portat a fundar l’associació: “En primer lloc, perquè no hem trobat cap estudi que analitzi la realitat professional de les dones als Vallesos, però també perquè constatem que les dones directives no formem part de la presa de decisió de les empreses. Som invisibles en els consells d’administració perquè no hi som i per tant, no tenim opinió”.

Vilamitjana va subratllar la creixent emprenedoria femenina i va recordar que de cada tres empreses nascudes a l’estat espanyol entre el 2008 i el 2011, una l’ha posat en marxa una dona. “Això demostra que les dones som massa crítiques i les nostres decisions són vitals per a modificar tendències”, va afegir la presidenta. Finalment, Vilamitjana, va destacar que “la nostra societat no pot continuar perdent talent femení per culpa de les dificultats evidents que tenen les dones per compaginar treball i família”. 

Font i fotografia: www.ptv.cat  de 11/06/2012