Les Nacions Unides han inaugurat el 2015 com l’any del Desenvolupament Sostenible per a les persones i el planeta on la innovació tecnològica juga un paper estratègic clau. 

Per aquesta raó i emmarcat en l’objectiu de potenciar tecnologies capaces de produir un impacte real en el dia a dia de les persones, la Comissió Econòmica de les Nacions Unides ha organitzat per primer any consecutiu el premi “Ideas4change”, destinat a les noves empreses amb tecnologies sostenibles. L’objectiu d’aquest esdeveniment és mostra com el nou talent empresarial pot contribuir en la transformació dels actuals reptes econòmics i socials.

L’spin-off AEInnova, membre de la xarxa d’empreses del Parc de Recerca UAB, ha estat seleccionada com a finalista de la convocatòria, que tindrà lloc del 14 al 16 d’abril al Palau de les Nacions Unides a Ginebra (Suïssa). Els sis projectes finalistes hauran de presentar les seves idees de negoci davant d’un jurat d’experts que finalment escollirà els dos guanyadors.

AEInnova ha estat seleccionada pel seu projecte de recuperació de la calor residual. L’empresa, creada per investigadors del Departament de Microelectrònica de la UAB, ha creat un dispositiup capaç de recuperar fins al 20% de la calor residualamb una eficiència del 90%. El dispositiu arriba aquesta xifra en condicions òptimes, fixades entre els 130 i els 320 graus centígrads, encara que pot adaptar-se a altres temperatures.

Font: web PRUAB