• Aquesta iniciativa és una actuació del programa Activa Vallès +60, emmarcada en el Programa TTT Referents de la Diputació de Barcelona.
  • #FEINA_IA presentarà una guia per ajudar a cercar treball gràcies a la intel·ligència artificial, cinc pòdcast amb entrevistes de referents i realitzarà dues sessions formatives (avui i demà 21 de juny).

Ahir va començar un cicle de tallers per facilitar la recerca de feina a persones desocupades de Cerdanyola del Vallès mitjançant #FEINA_IA. Oportunitats en la Silver Economy, que té com a objectiu aportar coneixement sobre les noves tecnologies i eines basades en la intel·ligència artificial a les persones que busquen feina de manera activa, principalment en el sector Silver Economy (mercat destinat a persones de més de 50 anys) i als empresaris, en el qual es planteja un canvi de paradigma en l’organització del treball per la irrupció de les noves tecnologies.

#FEINA_IA. Oportunitats en la Silver Economy és una actuació de la iniciativa Activa Vallès +60, emmarcada en el Programa TTT (Treball, Talent i Tecnologia) promogut per la Diputació de Barcelona i desenvolupat pels ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Castellar del Vallès i Badia del Vallès que té com a objectiu, d’una banda, facilitar i impulsar el creixement, el desenvolupament i la transformació tecnològica de les empreses del territori i, de l’altra, promoure una ocupació de qualitat i millorar competencialment el talent de persones treballadores.

Altres objectius de #FEINA_IA són: generar una “Guia d’eines basades en la intel·ligència artificial per a la cerca d’ocupació”, sensibilitzar la societat sobre la importància d’evitar la bretxa digital en els col·lectius més desfavorits quant a l’accés del mercat laboral i les persones sèniors i generar eines de comunicació eficients per a la transmissió dels missatges, principalment en xarxes socials per a usuaris i empreses.

GUIA #FEINA_IA I CINC PÒDCASTS AMB REFERENTS

#FEINA_IA realitzarà dues jornades formatives: el 20 de juny, «Com t’ajudarà la intel·ligència artificial a trobar feina» i el 21 de juny amb uns tallers pràctics sobre com utilitzar la IA. El projecte també preveu la realització de cinc pòdcasts amb referents en la Silver Economy i el món de l’empresa, la tecnologia i el pensament com són: Jordi Martí, professor i director  del màster de Comptabilitat no Financera de la Universitat de Barcelona (UB) i secretari de la Reial Acadèmia Europea de Doctores (RAED), Joaquim Solana, professor de IESE i conferenciant en Silver Economy; Jaume León, exmembre del Consell de direcció de la multinacional turística TUI i actualment desenvolupador  del projecte de Silver Economy en el Pallars Jussà; Eva Carrasco, responsable d’Acció Comunitària i Programa pel Foment de l’Envelliment Actiu i Saludable a Catalunya, i Meritxell Bassolas, Knowledge and Technology en el Computer Vision Center (CVC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).