La Generalitat i Foment han anunciat un acord que permetrà desencallar la construcció d’algunes infraestructures que l’Associació Àmbit B30 considera claus i que va incloure en el document “62 actuacions prioritàries en matèria de mobilitat i infraestructures”. Tot i això, L’Associació considera que cal més inversió per part del Ministeri i afrontar els projectes en la seva globalitat.

Una de les infraestructures de l’acord i que la B30 considera estratègica és el tram Terrassa – Sabadell del Quart Cinturó. S’impulsarà la redacció d’un nou estudi informatiu que inclou les demandes del territori per millorar enllaços, minimitzar impactes paisatgístics i afectacions a l’espai agrícola i forestal, mantenir la continuïtat de camins i millorar els encreuaments amb la xarxa viària. L’actuació ha de resoldre diverses disfuncions a la xarxa viària de l’entorn i descongestionar les principals carreteres de la comarca (C-58, B-124, N-150) i de vials urbans de Terrassa i de Sabadell i donar sortides més directes a altres poblacions.El president d’Àmbit B30, Josep Monràs, ha explicat que des de l’Associació no renuncien a la construcció global del Quart Cinturó: “el Ministeri ha d’adonar-se que cal invertir en aquest territori. Si no, ens debilitarem a nivell econòmic i industrial”.

R3 i accessos al Port

L’acord també preveu licitar la redacció dels projectes constructius per al desdoblament de la R3 de Rodalies (línia Bcn – Vic) en els tres trams en què hi ha més distància entre estacions: Parets del Vallès – Granollers; Franqueses del Vallès – La Garriga i Balenyà – Vic. Això garantirà tècnicament una freqüència de pas de 15 minuts i l’augment de la capacitat de la línia, un fet que el president de l’Associació i alcalde de Mollet, Josep Monràs, posa en dubte: “Si el desdoblament no s’afronta amb un projecte global s’estaran posant pedaços que no solucionaran els principals problemes de la línia, ja que continuaran fent-s’hi embuts en les trams no desdoblats”. Per això Monràs reclama al Foment que afronti el projecte de manera global, encara que les obres s’hagin d’executar per trams per les dificultats econòmiques actuals.

Finalment, Generalitat i Estat també han acordat la licitació el mes vinent de les obres de l’accés ferroviari al port de Barcelona, amb una inversió de 100MEUR.  D’aquesta manera s’impulsarà el port de Barcelona com a zona estratègica d’entrada i sortida de mercaderies i, per tant, per al desenvolupament empresarial i industrial de Catalunya i el territori de la B30.

Font: web Cerdanyola.info