Antonio Manzanares és l’impulsor de l’Associació Familiars i Amics de l’Àngel Manzanares (FADAM), situada a Cerdanyola del Vallès, i que té com a principal objectiu el de “lluitar per millorar la qualitat de vida dels nens amb càncer i dels seus familiars”

Antonio Manzanares participa en la Taula sobre “Innovació i creativitat en la captació de fons per a projectes científics. Experiències d’èxit.

– L’Associació de Familiars i Amics de l’Àngel Manzanares (FADAM) és un exemple de col·laboració entre el voluntariat i els investigadors. On va trobar la major dificultat més gran?

La veritat no trobem cap dificultat.

– FADAM ajuda a la recerca del càncer infantil. Pensa que hi ha poca consciència en la Societat cap a la importància de la recerca i el seu finançament?

Doncs jo crec que sí. Moltes persones creuen que els governs ajuden a la recerca, en aquest cas el càncer, i no és així, destinen molt pocs recursos destinats a la recerca. Són més els que provenen de les persones, entitats, empreses i sobretot del sector privat.

– Com sorgeix FADAM i per què?

FADAM Va sorgir després que va morir l’Àngel, un nen amb un tumor cerebral. Llavors ens vam adonar de les manques i necessitats que tenien tant els pares com els nens malalts, sobretot falta de recerca, ja que per poder finalitzar un tractament de radioteràpia estereotaxica fraccionada per a nens petits, ens van derivar a Vigo. Catalunya no disposava de cap d’aquests aparells. Va ser quan decidim crear FADAM per ajudar als pares així com als petits lluitadors.

– Què li sembla la Jornada FCIS i què pot aportar a la Societat?

La Jornada FCIS em sembla una estupenda idea, de debò, i crec que la Societat hauria d’estar informada d’aquestes jornades, perquè moltes persones manquen d’aquesta informació i són molt interessants.