La companyia tecnològica nord-americana Apple ha comprat per més de 200 milions de dòlars (147 milions d’euros) la firma Topsy Labs, especialitzada en l’anàlisi de dades de xarxes socials com Twitter, segons va avançar el diari ‘The Wall Street Journal’, que cita fonts coneixedores de l’operació.

Una portaveu de la ‘companyia de la poma’ va confirmar la transacció sense entrar a valorar els seus detalls. “Apple compra petites companyies tecnològiques de tant en tant i en general no discutim públicament els nostres plans”, va indicar.

Topsy és una companyia especialista en l’anàlisi de la “conversa global” a través de Twitter amb eines capaces de determinar quantes vegades és tuitejat un terme, calibrar la influència dels diferents usuaris en determinades matèries i calcular l’exposició i impacte d’esdeveniments i campanyes a través de la popular xarxa de microblogging.

Fundada el 2007 per Vipul Ved Prakash, un exenginyer de Napster que prèviament havia fundat Cloudmark, una firma especialitzada en ‘software’ ‘anti-spam’, Topsy Labs actualment està dirigida per l’exdirectiu de Cisco Duncan Greatwood, que va ser nomenat conseller delegat el 2011.

Segons els analistes consultats, la compra de Topsy ajudarà Apple a afinar les recomanacions de productes als usuaris d’iTunes, així com a millorar l’extracció d’informació de les dades a la seva disposició.

Font: web elperiodico.cat