La companyia d’avaluació Applus+ ha fitxat a David Madí com a vicepresident sènior del grup. El nou directiu compaginarà el seu treball en la multinacional espanyola amb seu a Cerdanyola del Vallès (Barcelona), amb el lideratge del consell assessor d’Endesa a Catalunya, tal com explica en un comunicat.

Amb Applus+, el seu principal treball serà reforçar l’equip directiu en la nova etapa d’expansió internacional. Donarà suport al CEO de la companyia, Fernando Basabe. 

Madí assegura que és un estímul professional formar part de l’equip encarregat de l’estratègia de creixement de l’empresa.

Internacionalització
En els últims anys la multinacional s’ha diversificat de forma geogràfica. Destaquen especialment la compra realitzada a principis de 2011 de la cotitzada en la borsa britànica Velosi per 105 milions d’euros.

 Així mateix, han integrat a la brasilera Qualitec, la britànica Brake Testing International (BTI), l’alemanya BKW, la nord-americana Kiefner & Associates i l’australiana JDA. Unes compres que han permès al grup copar el 75% de xifra de negoci fora d’Espanya. 

Els mercats emergents van suposar el 20% del negoci mundial de la companyia, enfront del 3% de l’exercici anterior.

Directius
De forma paral·lela a aquest procés, Applus+ ha reforçat el seu equip directiu amb la incorporació de Basbe al gener de 2011 i la de Iain Light, responsable de la divisió Applus+ RTD. També ha promocionat a Ramón Fernández Armes, màxim responsable de Applus+ Norcontrol. 

En l’últim exercici la multinacional ha facturat més d’1.200 milions d’euros, el 35% més que l’any anterior.

Font i fotografia: www.economiadigital.es  de 06/06/2012