El passat 25 de març l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics Espanyola (APTE) i la societat de capital risc Uninvest van signar un acord de col·laboració amb l’objectiu donar suport a la creació i acceleració d’empreses basades en el coneixement i amb un alt potencial de creixement.

La col·laboració entre ambdues entitats es centrarà principalment en empreses de base tecnològica (EBT) ubicades als parcs membres de l’APTE. L’Associació contribuirà a l’acord duent a terme una selecció d’empreses de base tecnològica entre les entitats ubicades als parcs perquè Uninvest avaluï el seu potencial en processos d’inversió. Així mateix l’APTE proporcionarà informació sobre projecte empresarials que estiguin en fase de conceptualització o que encara no s’hagin desenvolupat.

Per la seva banda, Uninvest es compromet a avaluar les propostes d’EBT que siguin presentades per APTE, i aquelles que resultin avaluades positivament podran participar en processos d’inversió que gestiona la firma de capital risc o en rondes de finançament, a més de proporcionar assessorament especialitzat i col·laboració amb els projectes empresarials seleccionats perquè assoleixin els seus objectius i avaluació de projectes que estiguin en procés d’incubació.

UNINVEST, SGECR S.A

Uninvest és una societat gestora d’entitats de capital risc creada per potenciar la Transferència de Coneixement des de centres públics d’investigació a la societat a través de la creació d’empreses.

L’entitat participa en el capital de nombroses empreses dels sectors biotecnològic, agroalimentari, clínic, nous materials o TIC. Totes elles caracteritzades per ser altament innovadores i tenir un gran potencial de negoci.

Font: web de PRUAB