Els dies 25 i 26 de gener es presenta a Barcelona el projecte GreenEmotion a través de reunions operatives per accelerar els mecanismes de mercat que permetin la implantació al nostre país del cotxe elèctric.

La ciutat de Barcelona ha acollit la primera reunió executiva al nostre país de GreenEmotion, el projecte promogut per la Comissió Europea per impulsar la mobilitat elèctrica a Europa i crear un mercat que acceleri el seu desplegament. La iniciativa, en la qual participen 43 socis, compta amb presència espanyola a través de companyies de la talla d’Endesa i Iberdrola, coordinadores de les activitats de demostració del projecte a Espanya, així com amb la col·laboració dels Ajuntaments de Barcelona, Màlaga, Ataún i Madrid, dels centres d’investigació Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), la Fundació Cidaut, Tecnalia i el centre tecnològic Cartif per a la investigació i desenvolupament del transports i energia.

Aquestes entitats tenen com a objectiu treballar conjuntament a validar i demostrar les tecnologies que millor fomenten l’ús del vehicle elèctric a nivell nacional des d’una perspectiva europea. El consorci ha escollit Barcelona per al llançament espanyol de GreenEmotion perquè ha estat la segona ciutat espanyola a albergar una SmartCity, després de Màlaga. La trobada de dos dies se celebrarà en les oficines de Barcelona Activa a l’Ajuntament de la Ciutat Comtal, i està previst que una delegació del projecte visiti la casa solar eficient situada en el Passeig Marítimo.la iniciativa Green eMotion tracta de donar resposta a la principal qüestió relacionada amb la mobilitat elèctrica, és a dir, si és possible recarregar un vehicle elèctric en qualsevol lloc d’Europa.

El projecte GeM és el marc triat per la CE per connectar i relacionar les principals iniciatives de demostració que té actualment lloc a Europa. En el cas d’Espanya, GeM recull les principals iniciatives i experiències estatals com el Pla Movele i sobretot locals com l’Oficina LIVE de Barcelona o els projectes de SmartCity a Màlaga i Barcelona i les iniciatives de car sharing a Madrid i Ataún (Guipúscoa) per crear un mercat comú que permeti als usuaris del vehicle elèctric una mobilitat total, és a dir poder conduir lliurement un vehicle elèctric entre per exemple Madrid i Barcelona o dins de la zona metropolitana de qualsevol ciutat garantint la interoperabilitat de solucions i trasparente a l’usuari. La qüestió essencial és el desenvolupament de processos, estàndards i solucions de les tecnologies de la informació, infraestructures de recarregues i xarxes intel·ligents que permetin als consumidors de vehicles elèctrics tenir un accés fàcil i sense problemes a la infraestructura de recarrega i als seus serveis associats en tota la Unió Europea.

Més enllà de la component tecnològica del projecte, el consorci i les institucions espanyoles que ho formen té com a objectiu en aquesta primera fase apropar la mobilitat als potencials clients i ciutadans en general a través de jornades i esdeveniments de demostració on poder i provar conèixer més d’a prop les solucions existents en mobilitat elèctrica.
Conèixer les inquietuds dels potencials consumidors de serveis de mobilitat elèctrica i la seva acceptació a les propostes tecnològiques és clau per a la correcta implantació dels resultats del projecte.

Font: notícia de economiadehoy.com 25/01/2012

Fotografia:JPwauthier CC,2.0 (by-nc-sa)