Adiemed, empresa distribuïdora d’equipament i instrumentació mèdic avançat i situada al Parc Tecnològic del Vallés des de l’any 2006, ha sigut la primera companyia del sector a presentar al mercat desfibril·ladors en català. Els models disponibles en aquest idioma són dos, el Heartsine Samaritan PAD 350P y el 500P, que incorporen els darrers avenços per maximitzar les opcions de supervivència d’una persona que hagi patit una parada cardiorespiratòria.

A Espanya moren més de 24.000 persones a l’any per aquestes parades, i disposar d’un equip desfibril·lador augmenta enormement les possibilitats de supervivència. Com que la velocitat en l’actuació és important per salvar la persona, el fet que les instruccions del desfibril·lador estiguin en la llengua pròpia dels usuaris és sens dubte molt positiu.

Els professionals interessats en conèixer l’ús d’aquest instrument estan convidats a la jornada “Com salvar la vida a una persona amb parada cardíaca. Ús del desfibril·lador” que és farà al PTV el proper dimarts 17 de juny. Durant la mateixa s’explicarà el contingut de la llei catalana que regula i obliga a tenir aquests aparells en molts llocs públics i privats, incloent-hi empreses.

Font: web PTV