Les Novenes Jornades Gastronòmiques del Bolet es celebraran a 14 restaurants de la nostra ciutat del 24 d’octubre al 2 de novembre. Unes jornades plenament consolidades que són esperades pel públic tant de Cerdanyola com de la comarca i que permet als restauradors locals oferir un producte de gran qualitat i innovar en l’elaboració de noves propostes gastronòmiques.

El president de la Junta Local del Gremi d’Hostaleria, Antonio Castro, explicava que les Jornades Gastronòmiques del Bolet van néixer amb la intenció de recuperar la tradició boletaire a Collserola, que s’havia anat perdent. Castro diu que “la serra de Collserola sempre ha estat una bona zona per recollir bolets i permet als restauradors oferir una gran varietat d’aquest producte”.

Els restauradors locals aprofiten les Jornades Gastronòmiques del Bolet per innovar i oferir plats nous a un públic que també es mostra més receptiu a les noves propostes. Antonio Castro diu que “les jornades permeten als cuiners ser creatius i treballar plats amb un producte, el bolet, que ha deixat de ser un simple acompanyament per esdevenir plat principal”. Castro remarca que el bolet és un aliment molt saludable i que el rovelló que es pot trobar a Collserola és de molta qualitat, “coincidint a més amb una bona campanya que ofereix força varietat i permet combinar el consum amb les passejades pel bosc per collir-ne”.

El regidor de Promoció Econòmica, Francisco Ortiz, creu que les Jornades Gastronòmiques del Bolet ajuden a crear Marca Cerdanyola, “ja que a part dels clients habituals dels restaurants locals, també ve molta gent de fora la ciutat”. A més, destaca la importància de l’eix que formen “els restaurants com a referents de qualitat gastronòmica, els mercats municipals que ofereixen un bon producte per a totes aquelles persones que el vulguin cuinar a casa i el Parc de Collerola com espai privilegiat on trobar bolets”, apuntant la possibilitat de poder fer sortides guiades com una oferta més de les jornades. Tot i que les jornades duren fins el 2 de novembre, la majoria dels restaurants participants mantindran alguna setmana més l’oferta gastronòmica centrada en el bolet amb una àmplia i variada oferta del producte.

Per complementar les jornades, el proper diumenge 26 d’octubre, a les 11 hores, el Museu de ca n’Ortadó acollirà una nova edició del taller sobre la cuina dels bolets i altres productes propis de la tardor que es poden trobar als boscos del país i també als mercats municipals. L’activitat serà conduïda per Esteve Padullés, acompanyat d’un cuiner, que mostrarà els diferents bolets que hagi pogut collir aquests dies i d’altres que hagi trobat al mercat, mentre es van cuinant diferents plats. Després, es podran tastar cadascun dels plats. És recomanable portar llibreta i bolígraf per apuntar les receptes que vagin explicant els especialistes. L’activitat està recomanada per a públic adult i té un preu de 3 euros per persona.

Font: Cerdanyola.info