La Fundació Ascamm , centre tecnològic especialitzat en recerca i innovació industrial , ha creat recentment la companyia QPO Lenses , que ofereix a les empreses del sector òptic una sèrie de serveis amb la incorporació de la tecnologia anomenada AOD ( sigles en anglès de Disseny Òptic Adaptat ) .

La tecnologia AOD es basa en el disseny de lents de plàstic amb qualitat òptica a partir d’unes pre -formes seleccionades , que permeten la personalització del producte assegurant que la peça amb funcionalitat òptica fabricada compleix amb els requisits de qualitat desitjats . Així mateix, resulta possible fabricar prototips que s’ajusten al 100% a la forma i funcionalitat òptica de les peces que es pretenen fabricar . El resultat és que la validació de les característiques i funcionalitat de l’òptica tenen lloc en l’etapa prèvia a la industrialització , el que es tradueix en un estalvi econòmic notable .

El projecte de posada en marxa de QPO Lenses ha estat desenvolupat conjuntament amb el CD6 ( Centre de Desenvolupament de Sensors , Instrumentació i Sistemes de la Universitat Politècnica de Catalunya ) , i entre els nous serveis que ofereix destaquen el disseny òptic adaptat a la manufactura de lents de plàstic , fabricació especialitzada de motlles per a aplicacions òptiques , disseny i fabricació de dispositius amb funcionalitats basades en òptica , disseny i fabricació d’òptiques per il · luminació , projectes d’enginyeria òptica i solucions integrals ad – hoc per a sistemes existents de fabricació .

Font: web Fundació Ascamm; web auto-revista