La Fundació Ascamm, centre tecnològic de referència internacional en tecnologies industrials ubicat a Cerdanyola, ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Barcelona Macula Foundation amb l’objectiu de desenvolupar conjuntament solucions tecnològiques que permetin avançar en la lluita contra la ceguesa. La ceguesa afecta al 0,15% de la població espanyola.

El conveni estableix les bases de col·laboració entre ambdues fundacions per avançar en el desenvolupament de sistemes i instrumental que permetin abordar distintes teràpies de regeneració cel·lular per a la recuperació de visió. Segons el Dr. Jordi Monés, director de la Barcelona Macula Foundation, “el coneixement de les patologies i la nostra experiència en múltiples projectes d’investigació ens permet treballar en el desenvolupament de tractaments i tecnologies d’aplicació clínica que evitin la pèrdua de visió i que permetin recuperar-la quan ja s’ha produït”.

La Barcelona Macula Foundation és una fundació sense ànim de lucre dedicada a promoure i ajudar a la investigació de malalties relacionades amb la màcula, la retina i la visió en general.

Actualment la ceguesa afecta al 0,15% de la població espanyola, més de 70.000 persones. Segons dades facilitades per l’ONCE, més de 700 mil persones pateixen degeneració macular associada a l’edat i prop de 2 milions tenen retinopatia diabètica. Els experts estimen que vuit de cada deu casos de ceguesa són evitables amb mesures de prevenció i diagnòstic precoç. Els avenços tecnològics són imprescindibles no només per a la reducció de la ceguesa o la limitació visual de las persones, sinó també per disminuir el cost econòmic que representa.

Font: http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/04/18/ascamm_macula_foundation.html