• Els treballs de recerca desenvolupats permeten millorar l’eficiència en les operacions portuàries.
  • Ascamm treballa en la integració de tecnologies de geoposicionament avançat en els àmbits de la mobilitat i la logística (Intelligent Transport Systems), entorns industrials (Smart Factory) i entorns urbans (Smart Cities)

La Fundació Ascamm, Centre Tecnològic de referent internacional en recerca i innovació industrial i membre de TECNIO – la xarxa creada per ACC1Ó que potencia la tecnologia diferencial, la innovació empresarial i l’excel · lència , instal · larà un sistema intel · ligent de geoposicionament al port irlandès de Cork.

Es tracta d’un sistema que actua en temps real i que ha estat desenvolupat per Ascamm en el marc del projecte europeu “DockingAssist”, guardonat recentment en el European Projects Award.

La instal · lació pilot al port de Cork, que es durà a terme a finals d’aquest mes de juliol, suposarà la implantació d’unes unitats amb GPS de precisió i comunicacions 3G a bord dels vaixells i un centre de control a la torre d’operacions del port. El sistema estarà plenament operatiu al llarg d’aquest any.

Els treballs d’investigació desenvolupats pel Centre Tecnològic d’Ascamm han permès desenvolupar aquest nou sistema que permet millorar considerablement l’eficiència en les operacions portuàries (assignació òptima de rutes en la gestió d’entrades i sortides de vaixells).

Amb aquesta nova aplicació, Ascamm amplia les seves capacitats per desenvolupar solucions intel · ligents basades en el geoposicionament, tant “indoor” com “outdoor”, en nous àmbits de la gestió de la mobilitat. En breu es confia en poder aplicar aquest tipus de solucions en les infraestructures portuàries del nostre país.

Font: http://www.ascamm.com/2013/07/18/ascamm-instal-lara-un-sistema-intel-ligent-de-geoposicionament-al-port-irlandes-de-cork/