El Centre Tecnològic Ascamm de Cerdanyola ha participat en el projecte Zenit Verd en tres de les activitats principals del projecte de desenvolupament del vehicle elèctric de Seat.

La primera de les recerques realitzades des del centre del Parc Tecnològic del Vallès és la investigació i desenvolupament de sistemes d’enmagatzament d’energia per bateries. Aquest sistema permetrà calcular i predir el comportament de la bateria de forma exacta.

La segona investigació liderada des de la nostra ciutat és la investigació de sistemes de tracció per a PHE/EV amb l’estudi i disseny de solucions mecàniques i de refrigeració de la llanta de la roda, així com la seva fabricació i integració en un prototip per al seu assaig en un banc de proves. Aquest sistema es desenvolupa per a Siemens.

La tercera investigació fa referència a la integració de la carrega del vehicle elèctric, un procés en el que col.labora amb les companyies Endesa i Iberdrola i l’empresa AIA, amb la que investiga el restabliment de la xarxa utilitzant les bateries de vehicle elèctric connectades a la xarxa.

Zenit Verd

El projecte Zenit Verd ha comportat quatre anys d’investigació amb la participació de 800 professionals de 16 empreses i 14 organismes públics amb un pressupost total de 34 milions d’euros. El principal resultat és la producció d’un prototipus de Seat Lleó interconnectat a un sistema intel.ligent de gestió de la recàrrega.

El prototipus de Seat Lleó Verd disposa d’una autonomia en mode elèctric de 50 quilòmetres gràcies a una bateria de 8’8 Kilowats i ha integrat un sistema avançat de refrigeració per a l’optimització de la gestió tèrmica.

El projecte forma part d’un programa més ampli amb l’objectiu de potenciar la fabricació i comercialització de vehicles ecològics a Espanya permetria reduir la dependència energètica del petroli del país, reduir les emissions de CO2 en el sector del transport i afavorir la penetració de les energies renovables i garantir el futur del sector industrial i del R+D de l’automoció a Espanya.

Font: http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/06/18/ascamm.html