Aquest semestre s’inicien actuacions per arreglar la via pública, netejar els grafits del carrer Adam i Eva i activar novament el programa dels agents cívics. El govern local reitera la seva voluntat de lluitar contra la incidència de l’atur a la ciutat, amb la promoció de Plans d’Ocupació. Qüestiona la inactivitat dels governs català i espanyol, que han deixat de promoure accions efectives que permetin treballar a les persones aturades.

L’Ajuntament de Cerdanyola ha iniciat aquest semestre diverses actuacions destinades a alleugerir l’atur entre la població juvenil i els aturats de llarga durada.

 Un d’aquests projectes, emmarcat en el Pla Metropolità de suport a les polítiques municipals 2012 – 2013, té com a objectiu arreglar la via pública. En marxa des del passat 17 de juny, ocupa a 7 peons, 9 oficials i 1 coordinador d’obra. Aquest grup de treball actuarà als barris de Canaletes, Serraperera, Fontetes i Centre entre d’altres, fins al 16 de desembre.

La nova iniciativa pren el relleu d’una d’anterior, que va ocupar a 11 peons, 11 oficials i 1 coordinador (aquest treballador ha fet aquesta feina en els dos plans). Van actuar als barris de Les Fontetes, Serraperera, Banús i Canaletes, entre el 19 de novembre de 2013 i el 18 de maig de 2013.

Tots els treballs d’obra a la via pública es fan coordinadament amb el Servei Municipal d’Espais Públics i seguin uns criteris de prioritats en funció de les necessitats dels diferents barris on s’ha de intervenir.

 Neteja de grafits

Aquesta setmana s’ha iniciat un projecte de neteja de grafits d’una sèrie d’edificis i equipaments d’ús públic que per diferents raons necessiten d’una intervenció definitiva en matèria de neteja. L’objectiu d’aquesta actuació és aconseguir una ciutat més neta. Per fer-ho s’ha contractat 1 oficial de 1ª de pintura i 3 operaris.

El grup de treball començarà la seva actuació netejant els grafits del subterrani d’accés des del carrer d’Adam i Eva a l’aparcament dissuasiu de Renfe i seguiran pel carrer d’Adam i Eva. Tot el treball es fa coordinadament amb el Servei Municipal d’Espais Públics i es perllongarà fins al 31 de desembre.

Agents Cívics

Coincidint amb l’inici del mes de juliol retorna el programa dels agents cívics. Una proposta del govern de la ciutat iniciada el 2011, que en aquesta ocasió ocuparà 6 persones fins al 31 de desembre.
La valoració que en fa el govern del programa dels agents cívics és del tot positiva. El seu retorn als carrers de la ciutat és molt esperat pels comerciants i la ciutadania en general. La seva actuació es coordina des de la Policia Local, treballant colze a colze amb la Unitat de Proximitat. Els agents cívics vetllaran pel civisme i col·laboraran en l’educació de la ciutadania per tal de mantenir un comportament respectuós amb l’entorn urbà.
Els agents cívics actuaran a tota la ciutat. Centraran el seu desplegament als barris actuant en espais públics com poden ser els parcs, els carrers, les places, els mercats, les àrees comercials, les fires, etc. També faran tasques de sensibilització i d’informació a les associacions, als comerciants i a les escoles de la ciutat.

Esforç municipal i de l’AMB per a promoure plans d’Ocupació

L’alcaldessa Carme Carmona i la regidora d’Ocupació, Carmen Rebollo, destaquen l’esforç de l’Ajuntament i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de la qual Cerdanyola en forma part, per a promoure Plans d’Ocupació que ajudin a minvar la incidència de l’atur entre la ciutadania. Ambdues garanteixen el compromís decidit del municipi per lluitar contra l’atur, especialment en uns moments on altres administracions com la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat no fan cap convocatòria.

La regidora d’Ocupació, Carme Rebollo, lamenta l’actitud de la Generalitat i el Govern Central en no promoure plans d’ocupació “ara que són més necessaris que mai donada la incidència de l’atur entre la nostra ciutadania”.

L’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès es mostra especialment preocupada perquè “ara podem posar-los en marxa, els Plans d’Ocupació, però amb la nova llei que tramita el govern d’Espanya, i en el cas que s’aprovi, els ajuntaments no podrem fer-ho perquè se’ns nega aquesta possibilitat”. La qual cosa dibuixa un panorama prou complicat, donat que “si els governs català i espanyol no en convoquen i als ajuntaments se’ls nega aquesta possibilitat, qui farà actuacions efectives per a lluitar contra l’atur?”.

Carme Carmona i Carmen Rebollo reiteren el compromís del govern local per a promoure accions que permetin lluitar d’una manera eficaç contra l’atur.

Font: http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/07/04/plans_ocupacio.html