La Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB va inaugurar, el passat 6 de juny, una “aula demo” on s’utilitzen les tecnologies de la informació i la comunicació amb fins educatius. 


L’aula estarà dotada de recursos informàtics i software educatiu i serà utilitzada tant per a la docència de la Facultat com per acollir seminaris, conferències i debats sobre l’utilització de les TIC en l’àmbit educatiu. Gràcies a la instal·lació d’aquesta aula demo a la Facultat, els estudiants, futurs professionals de l’educació, podran experimentar amb l’aplicació de les TIC a la innovació educativa.

Aquesta iniciativa sorgeix d’un conveni signat entre la Facultat i Aulatecnia, una plataforma que agrupa diferents empreses del sector de les TIC (Centros Digitales, educaLine, Intel, Inves, Microsoft i SMART) i que representa una sol·lució global pionera per integrar aquestes tecnologies en l’àmbit educatiu.

L’objectiu és generar activitats a l’aula demo per difondre entre professors, alumnes, pares i tutors diferents experiències educatives 2.0. Segons l’acord, Aulatecnia organitzarà les activitats a l’aula demo (intercanvis d’experiències, debats sobre temes d’interès per als centres educatius i la creació d’una biblioteca pública de continguts digitals educatius) i alhora posarà l’aula a disposició de la Facultat perquè pugui fer ús del seu entorn 2.0.

Aulatecnia es farà càrrec també del manteniment necessari per al correcte funcionament dels equips, del programari i dels continguts instal·lats a l’aua demo.

La UAB es la primera universitat catalana que comptarà amb una instal·lació d’aquestes característiques. Aulatecnia està portant les seves aules demo a universitats d’arreu d’Espanya per fomentar el concepte d’escola 2.0 tot creant un espai d’intercanvi d’experiències.

Font i fotografia: notícia de www.uab.es de 6 de juny de 2012