La Unió d’Hotelers Austríacs (ÖHV) ofereix 1.721 llocs de treball per a joves espanyols interessats a adquirir experiència internacional en el sector turístic, a més de 3.600 places destinades a la formació de professionals.

Segons ha informat l’organització, el 88% de les empreses estaria disposada a donar ocupació a joves treballadors de l’estat espanyol, ja que la indústria del turisme produeix el 7,4% del PIB austríac, i ocupa el lloc 11 en el rànquing mundial de nacions turístiques, per la qual cosa el personal nacional no pot fer front a l’afluència de visitants.

La majoria dels llocs disponibles són per a recepcionistes, cambrers (sou d’1.886 euros de mitjana), cuiners, ajudants de cuina i personal de neteja (sou d’1.548 euros de mitjana).

Així mateix, l’organització fomenta la formació dels joves, oferint experiències laborals remunerades als estudiants, que podran arribar a guanyar en el seu últim any de carrera al voltant del 80% del que guanya un professional en possessió del títol.

“És un orgull poder rebre joves amb ganes de treballar i amb bona formació acadèmica, procedents d’un país amb una llarga trajectòria en la indústria del turisme. Sens dubte, els nostres hotels associats seran un bon lloc on aprendre els uns dels altres”, ha destacat el president de l’ÖHV, Peter Peer.

Els interessats poden trobar informació més detallada sobre els llocs a cobrir en ‘www.oportunidad-austria.es‘ i ‘www.hogastjob.com/es‘, a més de consells útils per treballar a Àustria i per a la vida quotidiana al país.

EL TURISME, EN AUGE.

En el primer semestre de 2012 els treballadors del sector serveis van ser els més sol·licitats a Àustria, amb 13.669 llocs de treball a cobrir, dels quals 9.198 eren per a cuiners.

Tenint en compte que un cuiner a Àustria cobra una mitjana de 2.295 euros, el panorama es presenta encoratjador per a aquells que es trobin en situació de desocupació i que tinguin disponibilitat per mudar-se a Àustria i aprendre alemany.

L’any 2011, 34 milions de turistes van escollir Àustria per passar les seves vacances o, més concretament, per passar 126 milions de nits al país veí. Aquest fet s’ha vist traduït en xifres de creixement ja que, en el que va d’any, el turisme ha experimentat un augment del 5%.

 

Font: notícia de www.europapress.com 16/10/2012