La publicació britànica mensual ‘The Banker’, del grup Financial Times, ha guardonat CaixaBank amb el premi a la innovació de 2013 en la categoria de Tecnologia Verda (Green IT) per l’eficiència i estalvi energètic del 41% en els centres de processament de dades de l’entitat financera.

Segons ha informat aquest dimecres CaixaBank en un comunicat, en els seus centres de processament de dades, situats a Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès (Barcelona), ha desenvolupat “una eina de programari innovadora que permet una utilització òptima de l’espai informàtic”.

Aquesta eina combina el sistema tradicional de gestió d’infraestructures de centres de dades (DCIM) amb noves eines de programari, de manera que s’aconsegueix controlar amb exactitud les necessitats d’electricitat.

La infraestructura tecnològica de CaixaBank inclou altres innovacions, com la utilització d’UPS dinàmics, que fan innecessari l’ús de bateries o de sistemes de conversió elèctrica, o l’ús de plantes refredadoras amb aire condensat, sense consum d’aigua, que eviten qualsevol risc de legionel·losis.

Uns altres avantatges són la utilització del refredador d’aire dels generadors de dièsel, normalment apagats, per augmentar l’eficiència energètica, així com la utilització del concepte “passadís fred tancat”, que separa l’aire fred de l’aire calent i aconsegueix la mateixa temperatura d’entrada de l’aire a diferents altures de cada bastidor.

CaixaBank ha recordat que és l’entitat financera líder en gestió del canvi climàtic a Espanya, segons les dades del 2012 del Carbon Disclosure Project 500 (CDP), l’estudi que avalua a les principals empreses del món en funció del seu compromís amb el canvi climàtic.

Font text i imatge: http://www.europapress.cat/economia/noticia-the-banker-premia-caixabank-per-seva-innovacio-tecnologica-sostenible-20130925152534.html