EXPOelèctric Fórmula-e, el major esdeveniment de vehicles elèctrics del sud d’Europa, arrenca aquest divendres a Barcelona amb l’objectiu d’apropar les últimes novetats en vehicles elèctrics a la ciutadania a través d’un conjunt d’activitats lúdiques i divulgatives, totalment gratuïtes, per consolidar el vehicle elèctric com una alternativa real en la conducció urbana i interurbana a Catalunya. Fins al proper 21 de setembre, la segona edició de EXPOelèctric Fórmula-e convertirà la ciutat comtal en capital del vehicle elèctric, un punt de trobada d’experts, marques i ciutadans on mostrar els últims models i tecnologies relacionades amb la mobilitat elèctrica.

La iniciativa, patrocinada per Renault, SEAT, Nissan, Peugeot i Aenergy-SECE i impulsada per la Generalitat de Catalunya (a través de l’ Institut Català d’Energia, ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB) i la Diputació de Barcelona, s’ha presentat avui de la mà de la Directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Maite Masià; la Tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens; el Diputat Delegat d’Espais Naturals i Medi ambient, Joan Puigdollers; el Degà del CETIB, Joan Ribó; i el Director de EXPOelèctric Fórmula-e, Ramon Caus.

Segons Maite Masià, EXPOelèctric Fórmula-e “busca que els ciutadans es familiaritzin amb els cotxes, motos i bicicletes elèctriques, coneguin els beneficis que aporten i comprovin que el seu rendiment no té gens que envejar al d’un motor alimentat per gasolina”. I ha afegit: “Un dels eixos de la política industrial de la Generalitat és el suport a projectes que, com aquest, fomenten la mobilitat sostenible. Apostem per una transformació industrial del sector de l’automoció, que permeti situar Barcelona com una de les ciutats capdavanteres en matèria de mobilitat elèctrica i a Catalunya com un referent d’innovació de la nova automoció”. (…)

 

Font: notícia de www.ecoticias.com 13/09/2012
Fotografia: de www.expoelectricformulae.cat