L’Ajuntament fa una aposta decidida per l’ús de l’NFC a través d’empreses privades que distribueixen la tecnologia
Uns 8.000 comerços i mil taxis ja permeten aquests pagaments

Com a capital mundial del mòbil que és, Barcelona vol ser capdavantera pel que fa a les noves tecnologies. S’hi ha posat desplegant de manera massiva el pagament sense contacte mitjançant la tecnologia de comunicació per camp proper (NFC, per la versió en anglès). “És un sistema senzill, ràpid i segur”, asseguren els responsables del projecte anunciat ahir.

Aquesta tecnologia permetrà fer pagaments mitjançant un xip que identificarà l’usuari i que només caldrà acostar al datàfon o al caixer automàtic que es vulgui utilitzar, sense necessitat d’introduir cap targeta o codi afegit. Amb tot, com que la tecnologia NFC, tot i estar implementada en molts mòbils de darrera generació, no està generalitzada, La Caixa ha iniciat l’emissió de targetes contactless per utilitzar aquest sistema. Ja se n’han activat 300.000 del milió que es volen fer arribar als clients.

Aquest any ja es podrà pagar amb targetes NFC en comerços, mercats municipals, museus, centres esportius i al zoo de Barcelona. De fet, ja s’han repartit uns 8.000 dels 15.000 datàfons previstos; a més, la flota de taxis també s’està actualitzant i ja hi ha un miler de vehicles (un 10% de les llicències totals) que permeten el pagament amb el sistema sense contacte.

L’alcalde, Xavier Trias, es va mostrar entusiasmat quan va presentar la primera gran mesura dins del marc de la capitalitat mundial del mòbil: “Aquest pla, si som capaços d’utilitzar-lo bé per atreure inversors, és una bomba. Ens ho hem de creure i estem obligats a ser proactius tots els dies de l’any. La capitalitat no és el congrés i ja està, també és això.”

15.000 comerços
tindran datàfons preparats per poder fer el pagament sense contacte, tan sols acostant-hi el mòbil.

253 caixers
ja permeten treure diners amb la tecnologia NFC. La Caixa en vol tenir 500 amb aquesta opció.

 

Font i fotografia: notíca de www.elpuntavui.cat 29/02/2012