Del 15 al 24 de febrer van tenir lloc les Jornades de Benvinguda als Estudiants Internacionals. Al llarg d’aquests dies, els estudiants estrangers van familiaritzar-se amb els serveis i els col·lectius de la UAB i amb les activitats que s’hi poden realitzar. També es va realitzar, el dia 16, una trobada “In & Out”, un espai per posar en contacte estudiants que ja han fet una estada a l’estranger, ja sigui dins del programa Erasmus o dins del programa propi de mobilitat de la UAB, amb aquells estudiants que estan pensant en fer el mateix. És una oportunitat per a expressar els dubtes sobre l’estada a l’estranger: les qüestions pràctiques, les facilitats que posa la universitat de destí, etc.

Les jornades van començar amb les sessions de benvinguda que tingueren lloc el dimarts, 15 de febrer, a les 11 h i a les 15 h, a la sala de cinema de la Plaça Cívica. El dia 15 hi va haver també una fira de col·lectius i serveis de la UAB, un concert del grup Món Acústic i un pica-pica.

La resta dels dies hi hagué tot tipus d’activitats. La Fundació Autònoma Solidària va oferir una xerrada sobre el voluntariat a la UAB. L’Erasmus Student Network (organització que representa els estudiants internacionals) es donà a conèixer i organitzà una visita al centre històric de Barcelona i el Parc de la Ciutadella que tingué lloc el dissabte, dia 19. El Servei de Llengües de la UAB organitzà un “taller d’intercomprensió de llengües romàniques” i la colla castellera Ganàpies va oferir un assaig obert.

Es donaren a conèixer també els col·lectius Sinvergüenza (LGTB), UNANIMUN (Associació d’Estudiants pel model de les Nacions Unides), OtakUAB (manga i anime) i el Club Alpí Universitari (CAU).

A més, els estudiants internacionals pogueren assistir a les preestrenes dels cinemes Verdi els dijous 17 i 24 de febrer, i a la sala de cinema de la Plaça Cívica.

A mode de cloenda, el dia 23, a les 13,30 h, s’organitzà un dinar internacional a la Plaça Cívica al qual els estudiants portaren menjars típics dels seus països i els compartiren entre tots.

Totes les activitats eren gratuïtes. Per a algunes, calia registrar-se primer, ja que les places eren limitades. El dia 15 es van fer les inscripcions a la paradeta de l’ETC.

Més informació: JORNADES DE BENVINGUDA ALS ESTUDIANTS INTERNACIONALS