Científics de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental, associat a la Universitat Autònoma de Barcelona, han aconseguit fabricar biodièsel a partir del cultiu de tres espècies diferents d’algues marines. El científic Carlos Fuentes, que ha fet el seu experiment a la seu de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC de Barcelona, ha explicat que el seu treball és el primer que prova la viabilitat d’utilitzar algues marines en la fabricació de biocombustibles.

“Es pot produir biodièsel a partir d’algues, però en termes energètics i econòmics ara mateix no és viable”, ha avançat Fuentes, que ha proposat aquesta solució futura com a contrapunt a la crema de combustibles fòssils, ja que les algues capten CO2 per créixer.

Aquest tipus de biodièsel és de “tercera generació”, fabricat a partir d’olis vegetals, i difereix del bioetanol, que es fa amb sucres.

Fuentes, que va fer una escala de l’experiment des d’un litre d’aigua fins a un tanc de mil·lilitres, ha apuntat la possibilitat de dissenyar un mètode més eficient de producció, i ha calculat que amb 250.000 euros seria possible construir una planta industrial de biodièsel basada en aquest mètode.

Data d’elaboració: 24/08/2011
Font: notícia www.3cat24.cat, 20/08/2011.
Fotografia de Leumund: CC,2.0 (by-nc-sa)