La subvenció europea està destinada al desenvolupament informàtic de les petites empreses.

La Comissió Europea ha anunciat que ofereix vals de fins a 10.000 euros a les petites i mitjanes empreses per comprar i contractar equips i serveis informàtics que permetin desenvolupar les seves capacitats innovadores, tecnològiques i informàtiques. “Les petites empreses que utilitzen la informàtica creixen dues vegades més de pressa, exporten dues vegades més i creen el doble de llocs de treball”, ha destacat la comissària europea responsable de l’Agenda Digital, Neelie Kroes.
La comissària Kroes i el comissari europeu de Política Regional, Johannes Hahn, han instat els diferents governs autonòmics espanyols a seguir l’exemple de Múrcia i Extremadura, que ja han posat en marxa el juliol passat uns programes pilot perquè les petites empreses del seu territori es puguin beneficiar d’aquesta subvenció tecnològica europea.

Adquisició de serveis informàtics

Els vals tecnològics europeus podran utilitzar-se per finançar l’adquisició de serveis informàtics a companyies privades, universitats o centres d’investigació, segons ha indicat la Comissió Europea.

Aquests serveis poden ser, per exemple, la creació de webs, la formació i desenvolupament del comerç electrònic, disseny informàtic de productes, investigació i desenvolupament o l’adquisició d’eines més sofisticades per a la gestió de l’empresa (gestió informatitzada de subministraments o de la cartera de clients), segons ha precisat l’Executiu comunitari.

Aquests vals tecnològics seran finançats pels fons regionals de la Unió Europea (UE) i es podran utilitzar per pagar els serveis tecnològics contractats.

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/tecnologia/brusselles-ofereix-vals-tecnologicos-10000-euros-pimes-2726311