Investigadors de la Universitat de Vanderbilt (Tennessee, Estats Units) han aconseguit crear una cama biònica que utilitza peces i tecnologia pròpies de smartphones. D’aquesta manera, aconsegueix un pes menor i permet als usuaris caminar d’una forma més natural, a més de ser capaç de ‘sentir’ el terreny per evitar possibles obstruccions.

L’ús dels smartphones en la medicina i la salut ja no sorprèn a ningú. Des d’escàners d’empremta dactilar per al personal sanitari fins a aplicacions per la diabetis, els telèfons intel·ligents permeten tenir cura dels malalts des de casa. Ara, uns investigadors han anat més enllà i han utilitzat peces pròpies de smartphones per crear una cama prostètic.

Aquesta cama utilitza sensors, motors, microprocessadors i tecnologia de bateria que normalment s’utilitzen en telèfons intel·ligents. Gràcies a aquesta tecnologia, els investigadors han aconseguit que, per exemple, els microprocessadors utilitzin informació emmagatzemada per predir les accions dels usuaris i així fer que el dispositiu respongui. A més, la bateria pot arribar a funcionar de forma normal durant uns tres dies o fins a 14 quilòmetres amb una sola càrrega.

Cliqueu aquí per a més informació i veure el vídeo.

 

Data d’elaboració: 31/08/2011
Font i fotografia: notícia Ticbeat.com, 25/08/2011