Des de l’àrea de Promoció Econòmica, el passat dia 20 de Juny  es va celebrar la primera Jornada d’Oficis a la Masia Can Serraperera.

L’objectiu de la trobada ha estat establir vincles entre persones que busquen orientació i inserció laboral amb una representació dels diferents gremis d’oficis que busquen relleu generacional i personal per treballar amb motivació.

Els gremis que han participat han estat: Gremi de Carnissers, Xarcuters i aviram, Confederació Catalana de la Construcció, Gremi de Serrallers de Catalunya, , Gremi Instal·ladors i Pimes del Metall, i Gremi de Flequers de Catalunya. Volem donar les gràcies a tots els Gremis per haver participat de manera voluntària.

En aquesta Jornada, s’ha donat espai per conèixer amb més detall el dia a dia d’oficis dels quals tots fem ús, però desconeixem la professionalitat i l’esforç que hi ha al darrere.
Hem pogut comprovar que els oficis s’han modernitzat i s’han tecnificat, que la incorporació de la dona en sectors com la construcció ja és una realitat, també en alts càrrecs directius i que és important tenir uns coneixements bàsics i un interès concret per l’ofici que s’escull. També vam descobrir les posicions en les que es busca personal, que els sous són més competitius a mesura que agafes experiència, que es té en compte la conciliació familiar i (que) hi ha moltes opcions per créixer professionalment i tenir el teu propi negoci.

Els assistents van manifestar la seva satisfacció a través de les enquestes amb un 94% de satisfacció general.

Tothom que vulgui conèixer més sobre els oficis pot adreçar-se als/les tècnics/ques d’Orientació de la Masia Can Serraperera i obtenir més informació.