El conseller Felip Puig ha assegurat que “la inversió estrangera confia en Catalunya, l’empresa catalana confia en el seu país, la UE confia en Catalunya. Aquí hi inverteix tothom menys l’Estat espanyol”.
El Govern ha presentat en roda de premsa els resultats de 3 indicadors en innovació empresarial que evidencien la confiança de les empreses catalanes i estrangeres en l’economia del país.
Catalunya és la primera regió de l’Europa continental en atracció d’inversions estrangeres en R+D empresarial des del 2010: s’han registrat 66 projectes que s’han traduït en una inversió superior als 1.070 milions d’euros i en la creació de 6.000 llocs de treball.
Segons les dades fetes públiques ahir per l’INE, la despesa en innovació tecnològica a Catalunya ha crescut fins els 3.100 milions d’euros l’any 2014.
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha donat a conèixer aquest divendres que Catalunya ha captat des del 2010 el 56% dels projectes d’inversió estrangera en R+D destinats a l’Estat espanyol. Puig també ha presentat les darreres dades d’inversió en innovació per part d’empreses catalanes i la seva captació de fons europeus. en aquest sentit, el conseller ha assegurat que “la inversió estrangera confia en Catalunya, l’empresa catalana confia en el seu país, la UE confia en Catalunya. Aqui inverteix tothom menys l’Estat espanyol”.
En concret, Puig ha explicat que Catalunya és, des del 2010, la primera regió de l’Europa continental en atracció d’inversions estrangeres en R+D. Segons l’FDI Markets del Financial Times, durant els darrers 5 anys s’han registrat a Catalunya 66 projectes d’inversió estrangera en R+D, que han traduït en una inversió superior als 1.070 milions d’euros i en la creació de 6.000 lolocs de treball. Pel conseller, “Catalunya és un entorn molt atractiu per la inversió estrangera en R+D”, una inversió “amb efectes a llarg termini, que valora el risc i que mostra la seva confiança econòmica en el país”. “Genera ocupació de qualitat, d’alt valor afegit, amb repercussió en les cadenes de favor i aprovisionament”, ha destacat.
D’acord amb FDI Markets les empreses que més han invertit a catalunya són d’Alemanya, els Estats Units, Gran Bretanya, França i el japó. Ho han fet motivades, segons aquesta fotnt, per la qualificació i el talent dels treballadors del país, l’ecosistema innovador i tecnològic, les universitats i centres de recerca i la massa crítica de la indústria. Pel que fa als sectors, destaquen les inversions destinades al farmacèutic, les TIC, els plàstics i els additius.
Les empreses catalanes innoven més
D’altra banda, el conseller s’ha referit a les dades fetes públiques ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) referides a la innovació empresarial. D’acord amb l’INE el nombre d’empreses catalanes considerades innovadores ha crescut un 7,6% en el període 2012-2014 en comparació amb el període 2011-2013, un creixement superior al 4,7% registrat al conjunt de l’Estat Espanyol.
Per continuar llegint la notícia, premeu l’enllaç.
FONT: ACCIÓ 10