La ciutat disposa d’una app de ciutat pensada perquè els comerços, hostalers i locals de lleure nocturn accedeixin amb normalitat als smartphones.

Es tracta d’un potent canal de comunicació que se suma als ja existents a la ciutat. El treball conjunt de les associacions de comerciants i hostalers, junt amb l’Ajuntament, ha permès que des del divendres13 de febrer la ciutat disposi d’una app de ciutat: Cerdanyola, ciutat oberta. 

L’alcaldessa, Carme Carmona, i el regidor de Promoció Econòmica, Francisco Ortiz, la presentaven divendres en roda de premsa.

Francisco Ortiz desatacava que és una eina important per a la promoció de l’activitat econòmica i turística de la ciutat, esdevenint un canal de comunicació més situant als mòbils de qui disposi l’aplicació tota la informació de la ciutat. És una eina gratuïta per comerciants i hostalers. L’A juntament se’n fa càrrec dels costos que genera aquest servei.

L’alcaldessa explicava que Cerdanyola del Vallès ha estat distingida recentment amb el 5è premi nacional de ciutats de la seva categoria en pràctiques de govern obert. En presentar el guardó, Carme Carmona va anunciar que es treballava en dos programes que pouen aquest camí. Ja s’han posat en marxa: el nou format del diari digital www.cerdanyola.info i l’app Cerdanyola.

Cerdanyola, Ciutat Oberta 

Cerdanyola és una aplicació nadiua per Android i Iphone. També permet accés a través de pàgina web. L’adreça és http://www.mostrarium.com/ca/m/@cerdanyola 

Es tracta d’una aplicació gratuïta i es pot baixar des de l’app store i Google play. La nova imatge de la ciutat – la c encerclada – és, també, la de l’app. 

Un cop instal•lada, la persona usuària que hi accedeixi trobarà la benvinguda de l’Ajuntament i informacions pràctiques, com ara telèfons d’interès o les farmàcies de guàrdia. També pot accedir a activitats que s’organitzen a la ciutat. 

A través de telèfon mòbil i des d’un menú s’accedeix a un lloc on s’ordenen per tipologies els establiments de la ciutat. L’app Cerdanyola és accessible i en fase beta, desplegant aquests dies totes les possibilitats que permet la nova app.

Com l’empren els comerciants i hostalers 

Els titulars dels establiments que vulguin accedir al seu app reben una invitació per donar-se d’alta al servei. Accedeixen, en primera instància, a una sessió de formació dirigida per l’empresa subministradora que els permet començar a crear la seva app. Una finestra al món que la nova plataforma geolocalitza i permet als usuaris que utilitzen les app de Mostrarium, empresa subministradora del servei, accedir als continguts de l’establiment cerdanyolenc.

Un cop el comerciant o hostaler ha enllestit el seu app, pot generar un codi QR propi que situat, per exemple a l’aparador de l’establiment, permetrà a qui passi amb un telèfon mòbil pugui accedir directament a l’aplicació d’aquell negoci. En el moment de fer-ho, el sistema preguntarà al propietari del, telèfon si vol instal•lar-se l’app Cerdanyola. 

Exemples del seu ús poden ser un restaurant, que publiqui a l’app el menú del dia, una botiga, que anuncia les seves ofertes, una botiga, les oportunitats de la setmana, etcètera. 

 

Font: Cerdanyola.cat