Cerdanyola ha rebut la distinció com a 5a ciutat de més de 50.000 habitants del ‘Premi Administració Oberta’ en el marc del Congrés de Govern Digital, amb la mateixa puntuació que Barcelona.

Els guardons s’han concedit en base a l’avaluació realitzada en el 14è informe sobre administració electrònica elaborat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (OAC). Aquest informe recull, entre d’altres, aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònica; si té seu electrònica i tauler electrònic d’edictes; si els proveïdors hi poden disposar factures electròniques o rebre notificacions electròniques… Cerdanyola compleix 19 dels 24 paràmetres valorats i durant el 2015 aspira a complir-los tots, segons assegura l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona.

Carmona indica que la distinció és el resultat de molta feina feta des de fa molt de temps quan es va decidir que el govern digital fos el més ampli possible perquè la ciutadania accedeixi a l’administració de manera àgil i senzilla a través de l’ordinador. En aquest aspecte recorda que també s’accedeix a l’Ajuntament a través de els xarxes socials i properament amb una App en la que s’està treballant.

El cap de Sistemes de la Informació, Miquel Morales, remarca que s’han complert la majoria de paràmetres analitzats (19 de 24) i afirma que l’objectiu per al 2015 és complir-los tots. A més, Morales assegura que per tirar endavant aquests tipus de s’intenta fer amb recursos propis, amb personal propi de l’administració, sense externalitzar serveis i utilitzant sempre que es pot programari lliure per estalviar en llicències.

Pel que fa als projectes en els que s’està treballant, destaca la digitalització dels expedients, perquè internament l’administració també s’ha de modernitzar la qual cosa repercutirà en una millora cap a la ciutadania i les empreses. A més, destaca la posada en marxa d’un nou portal institucional aquest 2015 amb tecnologia adaptativa per a tablets i dispositius mòbils, un nou portal multimèdia i un sistema de gestió de secretaria amb notificacions electròniques que inclourà vídeo actes del Ple municipal.

Morales indica també que es treballa en el projecte d’intercanvi de dades amb altres administracions i en el trasllat del Centre de Processament de Dades (CPD) al núvol per moure’ns amb un model més segur i que permet estalviar energia amb recursos propis, millorar tecnològicament.

Carme Carmona manifesta que amb la implantació de l’administració electrònica, Cerdanyola ha fet un pas endavant molt potent i que cLa regidora d’administració Electrònica i Sistemes d’informació, Carme Arché, destaca la feina de l’equip de Sistemes d’Informació per la seva empenta a l’hora de tirar endavant el projecte i admet que el temps els ha donat la raó. 

Font: web cerdanyola.info