Cerdanyola vol jugar en la Primera Divisió de l’oferta comercial de Nadal. I per fer realitat aquest desig la ciutat inaugurarà la seva primera pista de gel aquest divendres 5 de gener (18.30h) al nou parc de Can Xarau, que acollirà el Parc de Nadal que organitzen conjuntament l’associació Cerdanyola Comerç i Serveis i l’Ajuntament.

La pista de gel natural, de 300 m2, impulsada per l’associació de comerciants, estarà oberta des d’aquest divendres fins al 6 de gener 10 a 22h i el preu de l’entrada serà de 5 euros la mitja hora. A més, Cerdanyola Comerç i Serveis distribuirà entre el comerç associat i col·laboradors un total de 30.000 vals de descompte 2×1. El divendres la pista s’inaugurarà amb la col·laboració del Club de Patinatge Artístic de Cerdanyola i el Cerdanyola Club d’Hoquei i diumenge (18h) hi haurà una exhibició de l’escola de ball Le Duet. Al costat de la pista, que permetrà l’entrada a uns 70 patinadors -majors de cinc anys- per torns de mitja hora, s’hi instal·laran atraccions per a infants menors de cinc anys i fires de cap de setmana, començant per la de Santa Llúcia -tots els dies del pont de la Puríssima-, una fira d’artesania, la fira de la cervesa artesana i una mostra de gastronomia. La pista,  tindrà servei de bar amb terrassa i una carpa de l’associació de comerciants, que acollirà tallers i exhibicions a càrrec d’establiments associats, i animació infantil, xocolatada, un tió gegant i la recollida de cartes, entre d’altres activitats destinades a reforçar l’oferta lúdica del Parc. A més, les escoles de la ciutat podran gaudir de la pista, ja que l’associació n’ha cedit el seu ús durant els matins dels dies lectius. “L’objectiu és que la gent es quedi a Cerdanyola per gaudir del Nadal”, remarca el regidor de Promoció Econòmica, Francisco Ortiz, que recordava que per a la campanya de Nadal l’Ajuntament contractarà a través de plans d’ocupació un total de 10 persones menors de 35 anys per informar a la ciutadania i dinamitzar l’activitat comercial.

La pista del gel era el desig de les entitats precursores de Cerdanyola Comerç i Serveis, “que ara es fa realitat perquè gràcies a la suma d’esforços hem fet viable el que abans, per dimensions, era impossible”, explicava el seu president de l’entitat, Xavi Olivé. L’objectiu de la proposta és, segons Olivé,  dinamitzar el Nadal a Cerdanyola, motivar la ciutadania a quedar-se a la ciutadania i atreure visites d’altres municipis. En aquest sentit, l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, va destacar que el Parc de Nadal “és una oportunitat per donar suport al comerç de proximitat” i “potenciar el Nadal en família a Cerdanyola”. Carmona remarcava que el nou parc urbà es troba “a prop de la majoria d’eixos comercials” i és “ideal per a activitats com el Parc de Nadal i la pista de gel”. 

Font: Cerdanyola al Dia