Cristian Barros és un bon exemple de joves amb talent de la nostra ciutat.  Un jove de Cerdanyola amb formació professional que aposta per l’esforç i el bon fer per tal d’apropar-se  i optar a més oportunitats alhora de trobar feina.

1.      Podries fer-nos una petita presentació de qui ets?

Tinc 21 anys, sóc cerdanyolenc i estudiant de l’Institut Jaume Mimó del grau mitjà de Soldadura i Caldereria.

2.      Vas participar en la 34 edició de Spain Skills 2013, les Olimpíades de la Formació Formació Professional que van tenir lloc en el mes de febrer en el recinte ferial d’IFEMA en Madrid. Com vas quedar classificat?

Vaig guanyar la medalla d’or en la meva especialitat Soldadura i caldereria

3.      En què van consistir les olimpíades de Spain Skill?

Són unes olimpíades adreçades a promocionar els estudis de Formació Professional on els concursants hem de desenvolupar un conjunt de proves relacionades amb les habilitats (skills) del cicle formatiu que estiguis cursant.

 

4.      Com vas viure aquesta experiència?

Va ser una experiència molt bona el fet de poder competir amb un concurs a nivell estatal. Jo competia en representació de Catalunya. Van ser quatre dies intensos de 8 hores diàries de participació. Això em va suposar un nivell d’esforç físic i psicològic important. Em vaig focalitzar en realitzar el millor possible les proves que em feien fer cada dia però acabava amb un sentiment de que no guanyaria. Al final va resultar que vaig quedar guanyador. D’altra banda em vaig sentir ben acollit i arropat per diferents professors i representants de l’Institut que em van acompanyar i em van donar el seu suport en tot moment, en Miquel Marín, director del Centre, en Froilán Torres Tutor de Grup i Team Leader de Catalunya i el professor Xavier Serrate.

5.      Quantes persones van participar en aquestes olimpíades?

En aquestes olimpíades van participar 272 estudiants d’edats entre 16 i 22 anys en representació de les disset comunitats autònomes.

6.      El fet d’haver guanyat aquesta medalla d’or, t’ha obert les portes al mercat laboral?

Si gràcies a haver estat guanyador en la meva especialitat, m’ha contactat una empresa i m’ha ofert una oferta de feina.

 

7.      Quin missatge voldries fer arribar als joves del municipi?

Els animo a no quedar-se a casa sinó a formar-se. Val la pena. Sense formació no tens masses possibilitats de trobar feina.

8.      I a les empreses?

Les animaria a buscar talent dins el nostre municipi i en especial entre els joves que fan formació professional de forma que ampliessin les propostes de fer pràctiques a les seves empreses i tenir així més oportunitats de tenir feina.