Cerdanyola Oberta ha estat escollida com a projecte exemplificador del Fons Europeu de Desenvolupament Regional – FEDER-  per la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona (àrea de Desenvolupament Econòmic Local) i , dins el capítol anomenat “Els serveis a les empreses”. En aquesta convocatòria 2007-2013 han participat 25 Ajuntaments.

Dins les línies d’actuació que desenvolupa l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha estat crear Cerdanyola Oberta, web 3.0. interactiva on intercanviar coneixement i necessitats per impulsar el creixement econòmic del nostre municipi. Actuació que vol ajudar a consolidar el posicionament que té Cerdanyola, com a Ciutat de la Ciència i la Innovació.

Cerdanyola Oberta, és una xarxa virtual de cooperació empresarial i networking. Va nèixer i va ser desenvolupada dins el Servei Municipal d’Ocupació, Empresa i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès,  amb l’esperit de millorar, incorporar i fomentar l’ús de les Tecnologies de la informació i Comunicació (TIC) als diferents agents econòmics del nostre municipi.

Actualment està estructurada en 5 eixos (Coopera, Innova, Emprèn, Talent i Forma’t) i en cadascun d’ells hi ha diferents espais, eines i recursos possibilitant a les empreses, emprenedors, entitats, associacions empresarials, i administració pública de Cerdanyola:

 1. Fomentar la cooperació i el networking:
  1. Donant visibilitat dels productes i serveis de les empreses, emprenedors, entitats, associacions
  2. Contactant amb altres empreses del municipi per buscar proveïdors, distribuïdors, clients, socis, inversors (dins la comunitat existeix un sistema de missatgeria intern de funcionament semblant a un linkedin/ Facebook).
  3. Accedint a un marketplace on posar les seves ofertes i demandes empresarials i/o consultar les existents.
  4. Creant i/o participar en un grup de treball
  5. Comunicant les bones pràctiques empresarials del municipi
 2. Apropar la innovació al teixit empresarial. És una eina eficaç de transferència de coneixements i de tecnologia entre els diferents tipus d’agents que integren el nostre municipi: empreses, científics, emprenedors/es, ciutadans, associacions i administració pública.
 3. Millorar, incorporar i fomentar l’ús de les Tecnologies de la informació i Comunicació (TIC) als diferents agents econòmics del nostre municipi:
  1. Permetent tenir un microsite d’una empresa i/o negoci sense haver d’invertir en TIC
  2. Gaudint del bon possicionament del web Cerdanyola Oberta i donar visibilitat (o més visibilitat) en el principal cercador d’internet del nostre mercat (Google)
  3. Augmentant la notorietat de la teva marca dins de Cerdanyola.
 4. Donar formació continua empresarial qualificada on line als teus empleats.
 5. Publicar les ofertes de feina entrant directament al sistema intern del Servei Municipal d’Ocupació, Empresa i Promoció Econòmica de Cerdanyola.

En el darrer any el web ha incrementat un 30% el seu nombre d’usuaris – 1425 usuaris actius, s’han publicat 144 ofertes i demandes empresarials dins l’espai del marketplace, s’han publicat 179 esdeveniments empresarials, 580 notícies de caire empresarials i 185 ofertes de feina.

D’altra banda Cerdanyola Oberta també ha estat i continua sent, l’aparador, dels diferents, projectes i esdeveniments empresarials del municipi. Alguns exemples són la 1era Jornada de Finançament de la Ciència i Innovació Social, La Nit de Cerdanyola Empresarial, la 1era i 2ona edició dels premis Rotary, el projecte Cerdanyola Connecta, projecte Accelera el creixement.