Cerdanyola ha participat en la 1ª Trobada de Ciutats Catalanes membres de la “Red Innpulso” estatal. Aquesta trobada té l’objectiu de generar instruments a les PYMES per tal que puguin aconseguir finançament per als seus projectes empresarials.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, encapçalava la delegació de la nostra ciutat amb la participació de 4 empreses de Cerdanyola: 46TS, Tesnet, Radan Desintec, i Maculart.

Durant la jornada els alcaldes i alcaldesses de les localitats de Cerdanyola, Terrassa, Sabadell, Vilanova del Camí, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i Sant Boi de Llobregat, han presentat l’estat de la innovació a les seves poblacions acompanyats d’empreses locals que han presentat els seus projectes innovadors. La trobada es va celebrar a Terrassa organitzada pel Servei d’Innovació, Recerca i Desenvolupament de l’Ajuntament de la cocapital vallessana.

Els projectes innovadors de 46TS, Tesnet, Radan Desintec, i Maculart opten a trobar finançament  amb la col·laboració i assessorament de Leitat. Aquestes empreses podran ser assessorades per un centre tecnològic, reconegut pel ministeri d’Economia i Competitivitat que té com a objecte col·laborar amb empreses i institucions afegint valor tecnològic pel que fa a la investigació i la innovació. Si el projecte innovador de la PYME té opcions reals per aconseguir el finançament europeu, el centre tecnològic assessorarà a l’empresa sense cap cost i només cobraria en cas d’aconseguir el finançament per al projecte. Aquestes 4 empreses un cop hagin pogut fer valer les seves propostes es podran incorporar al “Proyecto Instrumento PYME 2020” que preveu un finançament de fins a 3 milions d’euros mitjançant subvencions en tres fases: viabilitat, proves pilot i comercialització. Característiques del projecte La Comissió Europea (CE) que dedicarà fins el 2020 prop del 20% del pressupost total d’aquest programa a les petites i mitjanes empreses europees. L’Objectiu de la CE és donar suport a les PYMES europees més innovadores

Carme Carmona ha participat en la trobada deixant palès que l’Ajuntament estarà sempre al costat de les empreses innovadores perquè ara amb  el projecte “Instrumento PYME 2020”, les petites i mitjanes empreses innovadores podran accedir a eines de finançament per desenvolupar les seves idees d’innovació i de recerca.

La Jornada ha començat a Leitat Technological Center en sessió de matí i la sessió de tarda s’ha fet al Parc Audiovisual de Catalunya. En la Trobada, també han participat el president del Centre Tecnològic Leitat, Eusebi Cima; i el subdirector general de Foment de la Innovació Empresarial del Ministeri d’Economia i Competitivitat, Luis Cueto, i del regidor de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Cerdanyola, Francisco Ortiz.

La “Red Innpulso” és el punt de trobada i informació per als 56 ajuntaments d’arreu de l’Estat que han obtingut la distinció “Ciutat de la Ciència i la innovació”. Cerdanyola forma part d’aquesta xarxa en la categoria de ciutats(de més de 50.000 habitants.

Font: web cerdanyola.info