Un projecte liderat per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès a través del Servei de Promoció Econòmica, i cofinançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cerdanyola posa en marxa un programa eficiència energètica per als comerços, de lliure participació i gratuït, a través del qual es facilita informació i assessorament per ajudar-los a reduir la seva despesa energètica i el seu cost. La durada del programa és fins el 31 de desembre de 2023.

L’eficiència energètica significa estalviar energia, és a dir, obtenir els mateixos resultats amb menys quantitat d’energia. Això es pot aconseguir a través del canvi d’hàbits, gestió de l’ús, ús de tecnologies més eficients, canvis en la contractació d’energia, o vàries d’elles.

Atenent els principals indicadors de la despesa energètica, com són el desproporcionat augment del preu de l’energia i la sovint baixa eficiència energètica dels aparells emprats per als serveis d’il·luminació, climatització, etc., que suposen un alt cost en les factures dels subministraments, provocant pèrdues o dificultats en el comerciant i que acaben repercutint-se en el consumidor i tenint en compte el gran desconeixement de tot allò que té a veure amb l’energia i el seu ús, aquest projecte pretén ajudar al comerciant a prendre coneixement i empoderar-se respecte a l’ús i gestió de l’energia consumida, ajudant així a fer de la nostra ciutat un espai més igualitari i sostenible.

Un equip d’agents d’eficiència energètica contactarà amb els comerços i, després d’una avaluació, els aconsellaran sobre les actuacions per reduir la despesa energètica que pot arribar a ser fins un 30% d’estalvi. En els propers dies s’iniciarà el contacte amb els comerços per a oferir aquest servei.

Aquest estalvi es pot aconseguir mitjançant:

  • Canvis en la contractació de potència o tarifa (només informació)
  • Millora en la gestió del consum d’energia (assessorament)
  • Consells d’estalvi o de millora en l’eficiència dels aparells o l’espai.
  • Petites actuacions de reemplaçament de punts de llum més eficients i reducció de consum en punts d’aigua (sense cost).

Els comerços de la ciutat que estiguin interessats poden contactar amb el Servei de Promoció Econòmica a través del correu electrònic eficienciae@cerdanyola.cat

Per la gestió de les visites cal trucar al telèfon 93 594 70 50 ext. 2260, i per les consultes tècniques cal posar-se en contacte al telèfon  93 594 70 50 ext. 2261.