El gegant d’internet Google llança el seu popular navegador Chrome per smartphones i tabletas equipats amb l’última versió del sistema operatiu Android, Hissi Cream Sandwich. La companyia, que va entrar en 2008 en el negoci dels navegadors (on ha plantat cara a l’Explorer de Microsoft i a Fifefox de Mozilla), cerca amb aquest moviment afermar la seva fortalesa en dos negocis estratègics, el propi dels navegadors (on ja és segon) i el de sistemes operatius mòbils, on manté una forta lluita contra el iOS d’Apple i Windows.

Google va explicar en el seu blog que el seu objectiu amb Chrome per a mòbils és incrementar la velocitat de navegació en internet i permetre una major personalització. Així, va assenyalar, quan un usuari busqui en els seus dispositius mòbils amb aquesta versió de Android, els principals resultats de cerca es carregaran en un segon pla mentre escriu, perquè les pàgines apareguin de forma instantània.

La nova versió de Chrome per Android ha estat dissenyada des de zero per a dispositius mòbils. “Les pestanyes caben de forma natural en una pantalla petita de mòbil o en una pantalla més gran, com la d’un tablet. I pots accedir a un nombre il·limitat de pestanyes i passar d’unes a unes altres amb gestos intuïtius”.

Segons la companyia, una de les molèsties més importants de la navegació mòbil és seleccionar l’enllaç correcte quan tens diversos concentrats en la petita pantalla del dispositiu. “La funció Vesteixi prèvia d’enllaços et permet fer zoom en els enllaços per facilitar la selecció del correcte”, insisteix.

Chrome per Android, que ja es pot descarregar de la tenda d’aplicacions de Google, també permetrà als usuaris registrats gestionar i consultar en el mòbil els favorits, l’historial o les pestanyes obertes en l’ordinador així com millorar l’ús de formularis i altres tipus de sincronització.

Font i fotografia: notícia de www.cincodias.com 07/02/2012