El Govern reconeix l’excel·lència de 24 investigadors del sistema universitari català amb el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia. La UAB ja compta amb 31 investigadors guardonats.

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, acompanyat del secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i del director de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), Jaume Bertranpetit; van presidir ahir el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia a 24 investigadors del sistema de recerca català. Aquests guardons, que enguany arriben a la V edició, reconeixen la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva feina en alguna universitat pública catalana i, alhora, contribueix a retenir el talent investigador dins el sistema universitari de Catalunya.

Amb el reconeixement com a investigadors ICREA Acadèmia, els 24 professors guardonats rebran 50.000 euros cadascun i hauran de garantir la dedicació prioritària a activitats de recerca en una universitat pública de Catalunya durant cinc anys. Aquests guardons estan destinat exclusivament al professorat universitari que fa recerca a la universitat i, en especial, al que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora.

Amb les 24 noves distincions ja són 120 els investigadors amb la qualificació Icrea Acadèmia a les universitats catalanes en el marc d’aquest programa finançat pel govern amb 6 milions d’euros anuals.

Font: web PRUAB