L’Ajuntament de Cerdanyola fa costat als estudiants de la ciutat que participen a la X edició del Campus Ítaca que divendres va tancar el segon torn.

Estudiants d’ESO dels instituts Banús i Gorgs, acompanyats per les seves famílies i representants dels centres escolars on pertanyen, van ser els protagonistes divendres passat de l’acte de cloenda del segon torn del Campus Ítaca 2013. L’objectiu d’aquesta activitat, enguany en X edició, és motivar els estudiants de 3r d’ESO per continuar la seva formació a la universitat, al temps que es consciencien de la importància de formar-se al llarg de la vida.

El Campus Ítaca 2013 compta amb la participació de 432 alumnes procedents de 55 instituts del Vallès Occidental i de l’Oriental, del Baix Llobregat, de l’Alt Penedès, del Bages i del Berguedà. Els participants, dividits en tres torns, fan estades de dues setmanes a la UAB per realitzar una sèrie d’activitats lúdiques i formatives. El 18 de juliol s’iniciarà el tercer torn del Campus. Hi participaran alumnes de l’Institut Forat del Vent.

Cada jornada al Campus Ítaca es desenvolupa entre les 9 h i les 18 h. A més de realitzar projectes en grup, els estudiants participen en tallers, debats i concursos de relats, es familiaritzen amb el campus de la UAB i fan sortides a Barcelona per conèixer els museus del centre de la ciutat. Realitzen també activitats esportives a les instal·lacions del Servei d’Activitat Física (SAF) i diferents tipus d’activitats culturals: teatre, plàstica, música, dansa…

L’acte de Clausura

L’acte de clausura, celebrat a la sala d’Actes del Rectorat de la UAB i a l’Auditori de Lletres, va ser el marc on es van presentar els projectes realitzats per cada grup d’alumnes i es van lliurar diferents premis i distincions. A l’esdeveniment van participar diversos membres de la Universitat Autònoma de Barcelona mentre que l’Ajuntament de la ciutat va ser representat per la regidora de Relacions amb la Universitat Autònoma de Barcelona, Montserrat Montiel.

El Campus Ítaca és un programa socioeducatiu promogut i organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, gestionat per l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) i la Facultat de Ciències de l’Educació i patrocinat pel Grup Santander.

L’ICE és la institució encarregada dels aspectes organitzatius i de la gestió del Campus. Aquesta tasca es realitza mitjançant un equip (format per una coordinadora, una auxiliar administrativa i dues persones becàries) i un servei de gestió econòmica. Hi col·labora en tasques de gestió de convenis una persona delegada de gerència de la universitat.

Font: http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/07/09/segon_torn_campus_itaca.html